Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6059297 www.bgdnes.bg

Килърът на красивата Милена след опит за самоубийство: Добре съм! Спирам да си посягам!

Илиян от Куртово е вменяем и ще бъде изправен пред Темида

"Добре съм! Няма повече да си посягам!" Това обещал Николай Рангелов пред адвоката си, след като направи опит да се самоубие зад решетките.
Младежът е прибран на топло, след като наръга в сърцето годеницата си Милена заради патологичната си ревност. Жестокото убийство потресе хората от пловдивското село Куртово Конаре на 29 декември миналата година.
"Илиян е много по-добре. Вече са му махнали конците и на мястото има само малък белег", обясни пред вестника адвокат Мария Пейчева. Опитната юристка защитава младежа в съда и е категорична, че при първа възможност ще поиска от магистратите да променят мярката му за неотклонение, тъй като той е с чисто съдебно минало, а убийството е нелеп инцидент.
В момента от прокуратурата са назначили психиатрична експертиза, която трябва да покаже състоянието на Рангелов след опита за самоубийство.
"Готови сме с експертизата, остава само чисто формално тя да бъде изготвена", обясниха лаконично от пловдивската прокуратура. Разследващи са категорични, че младежът е напълно вменяем и може да отговаря пред Темида за престъплението, в което е обвинен.
"Илиян не е имал остри предмети у себе си, само запалка, която счупил и с острите ръбове си прерязал вените на лявата ръка", обяснява адвокат Пейчева. Младежът посегнал на живота си от чувство за вина след убийството.
Във фаталната вечер Милена и Илиян се скарват жестоко, тъй като младежът непрекъснато ходи сам в местната кръчма. Нещо, което дразни момичето. Чашата прелива, когато красивата девойка получава есемес от свой колега, който отдавна я ухажва. В съобщението си към Милена момчето обяснява колко е красива и че много я харесва.
"Направена е техническа експертиза на телефона на Милена, съобщенията от колегата са съвсем невинни", уверяват разследващите.
Прочитайки есемесите, Илиян побеснява от ревност, но Милена закъснява за работа в местния месокомбинат и няма време за повече разправии. Тя излиза от вкъщи малко преди полунощ и тръгва към съседната улица, където нейни колеги я чакат, за да я вземат за нощна смяна със служебната кола. Обезумял, младежът грабва голям кухненски нож и тръгва по петите на любимата си. Застига я на улицата и забива огромното острие в сърцето на момичето, след което се прибира у дома. Съблича дрехите си, измива ножа, с който убива Милена, и го прибира на обичайното му място, ляга и се прави на заспал. Минути по-късно, след като Милена не се появява на обичайното място, където я чакат колегите й, те тръгват да я издирват. Намират трупа й да лежи още топъл в локва кръв на 20 метра от дома й. Започват да тропат по вратата на къщата и да крещят на Илиян да излезе, защото се е случило нещо много лошо. Младежът се показва на прага разсъблечен и се прави, че тъкмо става от сън. Дори разиграва сцена, в която изпада в шок при новината за мъртвата си годеница. Въпреки опитите си той не успява да заблуди полицията. Само за 24 часа убиецът е разкрит и след като Илиян е арестуван, прави пълни самопризнания за стореното.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама