Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6059509 www.bgdnes.bg

Пострадалата баба Пенка: Да счупят ръцете и краката на биячите ни!

30 кила свалих от стрес, никой дори не опита да залови апашите, казва още пенсионерката 

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Полицията изобщо не търси биячите ни. Те са си платили и вече повече от година няма справедливост за нас. Докато сме живи, ще чакаме възмездие."

Реклама


Това сподели пред "България Днес" 71-годишната баба Пенка от пловдивското село Голям чардак. Пребитата пенсионерка и съпругът й бяха налагани с железа от трима маскирани бандити. Побоят стана през януари 2016 г. в дома на възрастното семейство.


Престъпниците нахлуват в кухнята, докато съпрузите си почиват. Апашите започват да бият пенсионерите. Тършуват за пари, но не откриват нищо и бягат.


След побоя баба Пенка и 77-годишният й съпруг дядо Манчо се лекуват в болница с рани и отоци по цялото тяло. Повече от година след зверството задържани няма.

"Други побоища от тия бандити явно трябва да чакаме и да не си платят, та белким ги хванат. През 2014 г. ни окрадоха, а през 2016-а влязоха и ни пребиха. Казахме на полицията кои са, а те извикаха други за разпит. Сега и от най-малкия шум скачаме на тръни, стресирани сме и така ще бъде до края на живота ни", разказа за теглилата си битата жена, но не смее да каже на глас злосторниците, за да не последва отмъщение.
Синът и внуците на възрастната двойка са хората, които ги крепят и им дават стимул за живот.


"Синът ми е полицай в съда в Пловдив и дори и той не може да помогне за залавянето на бандитите. Дъщеря ми почина преди близо 9 години при катастрофа. Имам внук на 27 и внучка на 20 години. Те са нашето щастие и опора. Иначе няма за какво да живеем повече", разказа още пострадалата баба Пенка.


Близо 30 кг е свалила пенсионерката след инцидента. Споделя, че едва е оцеляла. Все още допуска, че тримата биячи са наети да ги пребият заради над 1000 дка земи, които бабата и дядото стопанисват и отглеждат пшеница и слънчоглед.


"Биячите на бесилото и да се свършва. Ако не може - да ги вкарат доживот в затвора, да не са сред хората. Или да им счупят ръцете и краката, да не могат да ходят", гневи се баба Пенка.

Реклама
Реклама
Реклама