Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6139723 www.bgdnes.bg

Проститутка пред Темида: Правех с кеф секс за Чолов

Жриците на Росен Чолов твърдят, че са работили в креватите доброволно

"Какво лошо ми е направил Росен Чолов? Можете ли да ми отговорите с какво точно съм пострадала?! Това бяха най-хубавите години от живота ми. Докато работех за него, си правех кефа!". С тези думи втрещи магистратите от спецсъда една от жриците на обвинения в сводничество Росен Чолов-Чолата на вчерашното заседание по делото. Вербуваните момичета официално се водят пострадали, тъй като според прокуратурата са били принудени от Чолата да продават телата си на платежоспособни господа.
По време на процеса още три момичета застанаха на свидетелската скамейка, но всички до една бяха категорични, че са правили секс напълно доброволно с клиентите, за да се издържат, и Чолата никога не ги е принуждавал да правят нещо против волята им.
Делото срещу ексшефа на ръгбито се точи почти половин година, а са проведени едва две заседания. Оказва се, че голяма част от пострадалите манекенки са в чужбина, а други не са открити или са нередовно призовани. Трети пък "забравили" да дойдат.
На подсъдимата скамейка заедно с Чолов по това дело са букерката Ралица Любенова, шофьорът Пламен Кирилов - Пацо Каратиста и манекенката Диана Петрова. В това дело вербуваните манекенки са 21. Част от момичетата признават, че доброволно са правили секс с богати клиенти за пари. Българите обикновено плащали между 600 и 1000 лева на сеанс, а чужденците - двойно. За тях била достъпна и екстрата да си поръчат момиче с есемес, разказват свидетели. Чужденците често ходели като зрители по конкурси и ревюта. Когато си харесат някое от момичетата, изпращат на текстово съобщение номера на участничката и номера на стаята си в хотела. При един от тези конкурси 15-годишна печели първо място и чужденец плаща 1000 евро за нощ с нея, разказват още свидетели.
Докато жриците на Чолов го оневиняват една след друга, другото дело за сводничество срещу Росен Чолов е пред провал. Два месеца след като съдията върна обвинителния акт на прокуратурата заради допуснати "смущаващи противоречия", процесът срещу бившия мъж на Ирена Милянкова е със статут "прекратен". Това потвърдиха пред "България Днес" от спецсъда.
"Обвинителният акт е все още в прокуратурата. Делото е прекратено поради допуснати съществени процесуални нарушения, накърняващи правата на подсъдимата заедно с Чолов Полина Иванова", обясняват от съда.
За да бъде съден Чолата отново, държавните обвинители ще трябва да преработят своя труд и да изчистят всички неточности в него. Размразяването на процеса сега е единствено в ръцете на прокуратурата.
"Въпреки заявката на прокурора, че ще успее да преработи документа само за месец, със сигурност ще отнеме поне три", коментират от спецсъда.
Заедно с ексшефа на ръгбито на подсъдимата скамейка застава Полина Иванова. Тя е сред момичетата, вербувани от Чолата да проституират. След задържането на Чолов през 2012 година по първото обвинение за сводничество Полина остава без пари. Така тя решава сама да поеме вече изградената стройна организация. През 2013 година Чолата излиза от затвора и решава да се върне в бизнеса, затова се свързва с Иванова и й предлага да стане Маман, а да не е просто момиче за сексуслуги, твърдят от прокуратурата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама