Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6165305 www.bgdnes.bg

Мутри окупираха хотела на Цар Киро

Циганският барон се нанася до дни в обновената сграда в центъра на Пловдив

Бригада горилоподобни мутри окупираха скандалния хотел на Цар Киро в центъра на Пловдив. Повод за зловещите мерки за сигурност е предстоящото нанасяне на самозвания ромски монарх в лъскавата шестетажна сграда на ул. "Света гора" 4. Очаква се фамилията на Кирил Рашков да заживее там в следващите няколко седмици. Дотогава трябва окончателно да са ремонтирани първите три етажа на сградата, които години наред стояха необитаеми заради пожар и наводнение. Хора, живеещи наоколо, разказват, че в обновлението на сградата са ангажирани десетки работници. Щом някое от помещенията бъде готово, там влизат декоратори, които избират подходящи мебели и оборудване. Техниката и обзавеждането моментално се купуват и доставят с огромни камиони.
Хора от квартала припомнят, че това е вторият опит на Рашкови да се нанесат в лъскавата сграда. Преди четири години намеренията им бяха осуетени, тъй като хотелът се оказа построен незаконно. Причина бе носеща колона, която бе излята директно на тротоара. Наред с това циганският барон бе вдигнал цели шест етажа при разрешени четири. В крайна сметка проблемът бе решен с властите в замяна на оказани изборни услуги от самозвания монарх. Рашков се издължи и за стари данъци към общината и последната пречка пред нанасянето отпадна.
Докато ремонтът кипи с пълна пара, на улицата и тротоарите пред хотела вече са поставени специални прегради, които не позволяват на хора да преминават. Забранено е и паркирането в околността с изключение на хора от родата на циганския барон. Всички останали шофьори, които се опитват да спрат, са посрещани от мургав охранител, който директно ги прогонва.
В случай че някой от хората потърси правата си, в усмиряването им се включват и останалите десетина батки, обикалящи в района. Яките младежи са на поста си денонощно и зорко наблюдават всеки минувач заради отправени заплахи за саморазправа към Цар Киро. Преди да се преквалифицират като охранители, мутрите контролирали дрогата в ромското гето "Столипиново". Сред задълженията на главорезите били да наказват провинилите си дилъри или задлъжнели наркоклиенти. Те не се поколебавали да чупят ръце и крака и да режат уши. Имало случаи, когато провинилият се изчезвал безследно в незнаен гроб край града. Заповедта на босовете им била дори при най-малката опасност да се прилага брутална сила.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама