Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6187696 www.bgdnes.bg

Роднина на цар Киро също била в къщата на ужасите в Елин Пелин

И певецът Емил Димитров пребивавал в хосписите на д-р Йорданка Неферова

Певецът Емил Димитров, родители на висши магистрати, както и роднина на Кирил Рашков-цар Киро също са пребивавали в домовете за възрастни хора в Банкя и Елин Пелин, собственост на д-р Йорданка Неферова. Това стана ясно в Софийския окръжен съд, където се решаваше дали управителят на дома Бойко Стоянов и полицаят от 9-то районно да излязат на свобода.

 Според прокуратурата двамата и д-р Неферова са държали насила 71-годишния Димитър Чешмеджиев от Поморие, като целта им била да вземат имотите му. 

Реклама

По време на заседанието стана ясно, че телефонът на възрастния човек на 28-ми февруари е бил взет от санитарка и му е върнат на 3 април. Стаята му се заключвала вечерно време. Същото се случвало и със стаята на роднината на цар Киро. 

Налага се изводът, че макар и в началото Чешмеджиев да е искал да завещае своите имоти, в последствие се е отказал, обяви съдът. Според Бойко Стоянов възрастният човек доброволно е отишъл при тях в Елин Пелин, като са отишли да го вземат на 28-ми февруари от болницата в Бургас. Чешмеджиев бил в изключително лоши отношения с дъщеря си и други свои роднини и ги наричал "кучета".

Адвокат  Илиян Василев твърди, че до 20-ти март пенсионерът не е възразявал да остане в дома и да направи това завещание, но тогава се намесила неговата позната Нейка, която той описва като "мургава, с гореща кръв" и започнала да влияе на решенията му. Окръжният съд остави в ареста Бойко Стоянов , а пусна под домашен арест полицая от 9-то районно Бисер Докторов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама