Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6198168 www.bgdnes.bg

Бойко Борисов на освещаването на новия храм в Ловеч (Видео)

Бойко Борисов пристигна на освещаването на новия храм в Ловеч.

Днес, на третата неделя след Пасха, когато почитаме светите Мироносици, тържествено се освещава катедралният храм “Св. Св. Кирил и Методий” в центъра на Ловеч. Патриарх Неофит оглави светата литургия при освещаването на новата катедрала. 

Сред гостите са Бойко Борисов, Симеон Сакскобургготски, депутати, кметът Корнелия Маринова, областният управител Пенка Николова, архиереи и йереи от Българската православна църква и братските поместни православни църкви, и всички, които са помогнали на митрополит Гавриил за мащабното начинание.

“Избрахме освещаването да е на този празник, защото настроението е най-тържествено в периода след Великден, духът е най-празничен. Неделята на светите жени Мироносици е особено подходяща. Те толкова много са обичали Иисус Христос! Дори апостолите не са посмели да отидат на гроба Му, а жените Мироносици са го направили рано сутринта и първи видели възкръсналия Господ. Почитането на великите светии на този ден ще отговори на духа и на радостта от събитието с освещаването на храма в Ловеч.” Тези думи са на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който има основна заслуга за построяването на катедралата с Божието благословение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама