Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6290191 www.bgdnes.bg

Наследникът на Симеон влюбен в българка

Запознават се в австрийския град Сент Гилген

Борис IV гадже с Александра Динева от Бургас

Лили АНГЕЛОВА

Борис IV, внукът на Симеон Сакскобургготски, е влюбен в българка!
Наследникът на Негово Величество се запознава с красивата Александра Динева от Бургас, докато учи в малкото австрийско градче Сент Гилген близо до Залцбург. Първоначално двамата са само приятели, но любовта им припламва миналата година. За по-близките им отношения говорят и общите им снимки във фейсбук. На тях влюбените са почти винаги заедно, държат се за ръка и си пишат щастливи съобщения. Красавицата Алекс рисува и миналата година майка й Росица Ангелова й съдейства да направи изложба.


Борис IV и Александра често са в компанията на съучениците си, дори на бала при завършването са двойка. Докъде ще стигнат отношенията им, приятелите им гадаят.
Преди да постъпи в престижното училище, бъдещият престолонаследник завършва Европейския колеж в Мадрид. Междувременно записва и курсове, в които учи изящни изкуства в Лондон.

Реклама


"Впечатлен съм от политиката. Освен че движи света, тя може да направи хората щастливи или нещастни. И това зависи от тези, за които тя е професия", казал в речта си при завършването миналата година Борис. Той останал силно впечатлен от избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ и като бъдещ политик непрекъснато анализирал действията и актовете му.


"Новият спасител" на България наричат Борис IV, внука на Симеон Сакскобургготски, от испанския финансов вестник "Експазион". Малко преди да дойде у нас за 80-ата годишнина на дядо си, първородният син на нелепо загиналия преди две години княз Кардам Търновски е завършил годишния си стаж в австрийския парламент. Медиите в Испания отчетоха това и споменаха името му редом до популярния му дядо - Симеон Сакскобургготски.
"Наследникът български, макар и с крехката си възраст от години, се готви за политик. Интересуват го финансите, знае перфектно три езика, може да язди, свири на два инструмента и танцува фантастично. Истински наследник на дядо си - Симеон Сакскобургготски", хвалят го вестниците в Испания.


И, да, 20-годишният Борис, който на 12 юли ще стане на 21, не ходи по дискотеки, когато се забавлява, посещава само частни партита, а напоследък е захвърлил дори любимата китара и участието в рок група, пишат медиите.
Симпатичният тийнейджър единствен е носител на династическите права на дядо си Симеон. Той е кръстен на прадядо си Борис Трети и вероятно родителите му се предвиждали такъв сценарий, защото момчето единствено носи българско име от всичките 11 внуци на Симеон. Явно шегата на царя, че има цял футболен отбор от внуци, си е чиста действителност - те наистина са 11, но са пръснати из цял свят.
В редките моменти, когато царското семейство се събира, Борис има честта да е пръв до дядо си и да седи до него, както повелява традицията. Тази година това отново се случи, когато семейството в пълен състав отпразнува 80 години на Симеон Сакскобургготски.


Що се отнася до личния му живот, майката на престолонаследника ни - принцеса Мириам, съпругата на покойния княз Кардам, е жената, от която най-много се възхищавал Борис. Преди месеци тя пристигна в България, за да представи за първи път у нас своите дизайнерски бижута. На събитието бяха вицепрезидентът Илияна Йотова и свекър й - Симеон Сакскобургготски.
Най-трудният момент за младия престолонаследник е вестта за кончината на баща му - княз Кардам. Приятелите му обясняват пред медиите, че имало месеци, в които момчето не искало да говори с никого. След това се отдал на сериозните науки. "Обичам да спортувам, харесвам футбола, самолетостроенето и да разглеждам исторически артефакти", представя себе си в интернет мрежите Борис IV Сакскобургготски.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама