Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6334100 www.bgdnes.bg

Вдовицата на Доктора завъртя Шаман

Вдовицата на застреляния контрабандист Иван Тодоров-Доктора се сближи с колоритен руснак, с прякор Шаман, показа проверка на „България Днес". Вилиана Петрова и хитовият певец и търговец на диаманти Едуард Лазарев вече въртят и съвместен бизнес. Двамата са регистрирали обща фирма с предмет на дейност създаване на музикални произведения и шоупрограми. Основната дейност на дружеството е да продуцира музиката, създавана от Шаман. Сред ангажиментите на управляваната от вдовицата Вилиана "Де Артист" е и заснемането на самите клипове към най-известните парчета на Лазарев. Голяма част от атрактивните видеа с впечатляващ бюджет се реализират у нас. В тях участват наши балетисти, певци, режисьори и монтажисти, а за декор се използват родни забележителности.


Според запознати отношенията между Вилиана и Шаман са далеч по-близки от чисто професионалните. Слухове в арт средите твърдят, че между двамата има и сърдечна тръпка. За това индиректно намеква и самият Шаман. В свое интервю той признава, че настоящата му приятелка е българка. Любовта му към нея го кара да заживее у нас, премествайки и част от бизнеса си. Последните му албуми се продуцират от българските му партньори и се издават и печатат у нас.

Реклама


"Аз се възхищавам на красотата на жената. Тя е и Ева, и Афродита, и Елена. Тя е и майка, и любима, и дъщеря, и сестра, и баба. Жената е началото, животът", разказва за любовните си търсения Шаман.
В своята изповед Лазарев деликатно премълчава името на любимата си. От разказа му обаче си проличава, че в основата на запознанството им стоят диамантите. Самият той дълги години е един от най-успешните търговци на скъпоценни камъни в Израел. След като натрупва впечатляващо състояние, решава да се отдаде на голямата си страст - музиката. До момента Шаман е издал четири аблума, като текстовете и музиката са написани лично от него. Произведенията му се радват на сериозен интерес в Русия и страните от бившия СССР. Основна тема в хитовете на Лазарев са житейските му търсения и екзистенциалните въпроси за живота и смъртта, за полета на душата и оковите на битието. Заради интереса на Лазарев към свещените текстове, силната интуиция и пророческите му думи негови приятели му лепват прякора Шаман.
Бизнес с диаманти дълги години върти и вдовицата на Доктора Вилиана. Чрез фирмата си "Лъкшъри Кълекшън Интернешънъл" Вилиана държи няколко бутикови магазина за скъпи часовници и бижута в София. Твърди се, че именно страстта й към скъпоценните камъни я среща с Шаман. Първоначално отношенията им са делови, като търговец и клиент. Постепенно се сближават и решават да реализират съвместни начинания. Първият им проект е обща фирма, предлагаща проверка на персонал с помощта на детектор на лъжата, обучения на гардове и детективски услуги.
Клюки в арт средите твърдят, че постепенно двамата се сближават изключително много. Така Вилиана дори зарязва останалия си бизнес, за да се посвети на компанията, продуцираща клиповете на Шаман. Преди няколко месеца вдовицата на Доктора продава фирмата си за бижута на бизнесмен, свързан с финансовите схеми на бившия й съпруг.

Наследи богатство за 500 млн.

Наследство, оценявано на 500 млн. Долара, оставя след смъртта си Иван Тодоров-Доктора, твърдят запознати. Впечатляващата сума Тодоров натрупва от търговия с нелегални цигари и пране на пари. Приживе той бе сочен за един от най-мощните контрабандисти в Европа. Ръководените от него канали се разпростират от Турция и Китай към Лондон и Париж, припомнят спецченгета. Основен транзитен пункт на пратките е България, където Доктора притежава мощни контакти с политици и висши ченгета. Покровителите така и не успяха да го спасят. След няколко неуспешни атентата Доктора бе покосен от 15 куршума в столичния кв. „Лозенец“. След смъртта му натрупаното в офшорни сметки богатство на Иван Тодоров се поема от вдовицата Вилиана и сина им, твърдят хора от подземния свят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама