Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6352309 www.bgdnes.bg

"Онова софиянче там"...

"Онова софиянче там подкарало аудито на баща си и помело петима на пътя."
"Мамините синчета се чувстват безнаказании да карат без книжки..."
Така обществото в голямата си част посрещаше в продължение на две седмици новините за инцидента край Триград, където 16-годишният Кристиян блъсна туристи, разхождали се по тъмния път след вечеря. Тийнейджърът зарязал аудито и тръгнал да бяга към гората, която познавал перфектно, защото помислил, че е убил хората.
Първоначалната акция по издирването на виновника се превърна в акция за спасяването му.
"Крият пишлигаря, на море е...", нададоха глас медиите. „Казвай къде го криеш", обърна се полицията към бащата на Кристиян. "Бил добро момче, като е толкова "болезнено отговорен, защо е карал без книжка", закаканизаха моралните анонимни съдници в социалните мрежи.
На 14-ия ден от издирването бащата на Кристиян намери трупа му. Момчето е загинало веднага след инцидента. Оказа се, че онова софиянче там с татиното ауди е имало повече морал от онзи гинеколог с кокаина и алкохола в кръвта, който съзнателно е подкарал лъскавата си кола по магистралата. И от моториста с условната, който уби на пешеходна пътека във Варна ученичката Лора.
Онова софиянче там е имало страст към колите, страх от закона и вероятно е посегнало на живота си, защото съвестта не му е позволила друго. На онова софиянче там така ли му се пада или не? Това е въпросът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама