Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6363200 www.bgdnes.bg

Свалят табелите на дрогиран шофьор, откриват пико

Полицията демонтира 141 регистрационни номера от началото на годината в Бургаско

Наркотици са изпаднали изпод регистрационния номер на автомобил, чийто шофьор е спипан да кара пиян и дрогиран, съобщават от полицията в Бургас.

Реклама

Инцидентът е станал преди ден на метри от разклона за Каблешково.

Пътни полицаи спрели за проверка "Мерцедес CLS 63", който се движел рисково и създавал опасност за останалите участници в движението.

Проба с дрегер показала, че 34-годишният Антон И. шофира с 1,03 промила алкохол и след употреба на кокаин и пико.

Заради сериозните нарушения полицаите съставили акт и свалили регистрационните табели на автомобила. При демонтажа на задната регистрационна табела те открили две полиетиленови пликчета с пико и с жълти кристали.

Срещу шофьора е образувано бързо полицейско производство.

Общо 141 случая на свалени регистрационни табели на МПС, управлявани от неправоспособни водачи или такива, които са собственици на автомобила и са шофирали след употреба на алкохол или наркотици, са отчетени от края на януари в Бургаско.

"Важно е да се знае, че катаджиите свалят табелите не само ако водачите въобще не притежават шофьорска книжка или са с отнет документ, а и ако срокът на шофьорското им свидетелство е изтекъл", уточнява пресаташето на полицията Цветелина Рандева.

От съществено значение и още един факт, който мнозина водачи вероятно са пропуснали - с последните законови изменения служителите на "Пътна полиция" могат да дерегистрират и кола, чийто собственик я е дал на неправоспособен водач.

И ако досега санкцията бе спиране от движение на колата за срок до един месец, от началото на юли срокът е увеличен от шест месеца до една година, допълва Рандева.

Реклама
Реклама
Реклама