Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6384735 www.bgdnes.bg

Условна за служител на НСО, шофирал дрогиран

С условна присъда от 6 месеца се размина служител на Националната служба за охрана (НСО), след като е заловен да шофира дрогиран, съобщава "Правен свят".
Наказанието е наложено, след като младши сержантът от НСО иска споразумение с прокуратурата и състав на Софийския военен съд го одобрява.
Служителят на НСО е спрян за проверка на 14 февруари, шофирайки лек автомобил. Тестван е и дрегерът отчита, че сержантът е употребил коктейл от амфетамин и фенобарбитал.
За шофиране след употреба на наркотици НК предвижда от 1 до 3 г. затвор и от 500 до 1500 лв. глоба. Споразумението по делото било внесено с предложение за налагане на пробация с 8 месеца поправителен труд за осъдения и отнемане на шофьорската му книжка за 6 месеца. В съдебно заседание обаче прокуратурата е поискала промяна, като подчертала, че са налице основанията за налагане на наказание под минимума от 1 г. затвор, което става при изключителни или многобройни смекчаващи вината обстоятелства.
От съдебния акт не става ясно какви са били смекчаващите вина обстоятелства, но пише, че сержантът е осъждан. Освен това младши сержантът от НСО имал многобройни наказания за нарушения на Закона за движение на пътищата.

Сержантът от НСО е заловен дрогиран с амфетамин и фенобарбитал.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама