Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6416171 www.bgdnes.bg

Арестуваха и осми сводник на кмета Темелков

Девети член от организираната група за трафик на бели робини в Испания е арестуван край Пазарджик. Той е Иван С., на 45 години, спипан след едномесечно издирване.
Бандата сводници се прочуха печално, след като стана ясно, че техен тартор е самият кмет на септемврийското село Семчиново Пламен Темелков. За сутеньорите и шефа им бяха издадени 16 европейски заповеди за арест от испанския град Марбея.
На 1 септември пазарджишките съдии ще решат дали да пратят сводника Иван С. в Испания, където вече са екстрадирани съучастниците му. Аверите му заминаха за Испания на 3 август от аерогара София. Процедурата се извърши под зоркото око на служители на бюро „Сирене“. Осемте българи бяха качени във военен самолет, изпратен специално за целта. Те са набирали хора за сексуална експлоатация в Испания, Германия и Швейцария. Разследването срещу тях започнало в края на 2015 година. Последвала международна операция "Европа" на 26 юни тази година. Сводниците набирали бедни жени и ги мамели, че ще им намерят хубава работа. След това започвали заплахи и насилие, а жените били принуждавани да крадат и да правят секс за пари.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама