Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6426768 www.bgdnes.bg

Зверски пребитият Григор Здравков: БМВ 5 и клип щезаковат биячите ми

"Видеоклип на нападението над мен, както и лъскавото БМВ 5, модел 2010 г., с което изчезнаха емемейците от "Надежда", са предадени на разследващите. Казал съм кой ме поръча и кои са биячите. Знам, че се работи по случая, но въпросът е колко желание и възможност имат властите да докажат думите ми." Това заяви пред "България Днес" зверски пребитият в началото на май Григор Здравков, който в председател на легия "Антимафия".

Преди близо пет месеца Здравков е нападнат късно вечерта при църквата "Свети Георги" до столичния булевард "Патрирх Евтимий". Атакува го младеж, който се прави, че говори по телефона. Веднага след първите крошета от тъмното изскачат още двама маскирани биячи с бухалки в ръце. Повалят го на земята и започва канонада от удари. В този момент клошар, легнал на близка пейка, започва да крещи. Нападателите побягват, скачат в черно лъскаво БМВ и изчезват.
"Номерът на колата не се вижда, но много добре се знае на кого е. Като я видят по улиците на "Надежда", както бандити, така и обикновени хора се вцепеняват от страх", допълва шефът на "Антимафия". От думите му става ясно, че след снетите му от ченгетата обяснения ден след побоя никой не го е търсил. Здравков обаче вярва, че по случая се работи и няма да бъде потърсен само за да му съобщят, че разследването срещу неизвестен извършител се прекратява.
Според източници близки до разследването главорезите са действали изключително професионално и макар че има сериозни подозрения за тяхната самоличност, самото процесуално доказване било много трудно. Задънената улица от косвени улики, в която попадат криминалистите, се опира на факта, че всичко било подготвено предварително. По непотвърдена информация наемниците използвали телефони на шанаджии, т.е. продаващи за себе си улични дилъри. Така, освен че не може да се достигне до истинските биячи, се разчиства и независимата дребна конкуренция на пазара с дрога. Сим картите пък били закупени срещу някой лев от цигани от "Люлин". Освен тези спънки любопитен е фактът, че мобилните клетки, по които се установява кой в кой район се е намирал в определен час, били претоварени и препълнени. Това допълнително затруднявало проследяването дори и на нагласените GSM апарати. Иззет е обаче запис от охранителна камера, която е записала бруталното нападение над Здравков, който може да се окаже ключов за разследването.
Самият шеф на "Антимафия" твърди, че зад поръчката стоят два от години действащи и недосегаеми кръга, свързани с наркотрафика и контрабандни канали в митниците. Писмени доказателства и материали, които изобличавали наркобосове в "Люлин" и "Надежда" и техните пътища за дрога, били причината Здравков да бъде пребит. Според слухове в ъндърграунда Здравков имал късмет, че документите не попаднали в ръцете на мутрите, като така излязъл крачка напред пред тях. Мълвите в подземния свят подмята името на бившия шофьор на сикаджията Румен Николов-Пашата Димитър Стефанов - Митко Каратиста и го свързват с нападението. Здравков пък твърди, че емемейците, който го пребиха, били организирани от единия от двама братя, известни с прозвището Чебурашките.
Тепърва обаче разследването ще нищи случая и ще се мъчи да залови престъпниците.

Боби Белята разкрива схема от гроба

Сред документите, заради които Здравков твърди, че е нападнат, имало и разработката по убийството на Борис Борисов - Боби Белята от началото на 2015 г. В нея с помощта на германските служби и Интерпол била изяснена цялата схема за трафик на хероин от България до бундес републиката. Посочвало се и името на килъра, за когото се твърди, че бил бивша барета.

Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама