Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6432072 www.bgdnes.bg

Лазар Влайков се скри в Цигов Чарк

В Цигов Чарк се е покрил Лазар Влайков, който бе замесен в нелепата смърт на ресторантьора Наско Тонкев от Виноградец, научи "България Днес".
"Семейството на Лазар Влайков има фургон на Цигов Чарк и се е скрил там, след като се разбра, че той може да е произвел фаталния изстрел, убил баща ми, а не 6-годишният Юри", разказа пред вестника Деница Тонкева, дъщеря на мистериозно простреляния мъж.
Трагедията се разигра на 1 септември в ресторант "Градина" в с. Виноградец. Първоначално бе съобщено, че Наско Тонкев е убит от 6-годишният Юри с пистолета на председателя на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Във фаталната вечер оръжието се предавало от ръка на ръка между почерпената компания, като накрая попаднало у детето. Произведен бил изстрел, при който е ранен смъртоносно собственикът на заведението, твърдят приятели на Влайков.
Семейството на убития обаче е категорично, че Тонкев е прострелян именно от общинаря. По думите на Деница минути след инцидента Влайков се е обадил на местен прокурор, с когото бил в приятелски отношения, за да му помогне.
Полицията работи по две версии: за неволно убийство, извършено от 6-годишното дете, и за опит за прикриване на убийство. Малкият Юри вече е разпитан и са събрани достатъчно доказателства за разплитането на случая, обявиха лаконично от прокуратурата. Запознати твърдят, че днес Лазар Влайков ще бъде арестуван.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама