Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6436690 www.bgdnes.bg

Дилър омаца ченгета, че са го пребили

Цяло село скача на надрусания младеж

Христо ГЕНАДИЕВ

Наркотици, алкохол, побоища, тероризиране на момичета и набеждаване на ченгета са само част от системните провинения, които без скрупули извършва 21-годишният Ивалин Антонов от оряховското село Лесковец. Името на бруталния младеж навлезе в публичното пространство, след като преди седмица той се кле, че двама полицаи са го смлели от бой, фалшифицирали са подписа под показанията му и са му подхвърлили дрога. Разказът на гамена дилър обаче няма нищо общо с действителността, скачат десетки свидетели от пропищялото от него село Лесковец.

"Много ви моля, отразете истината такава, каквато е, защото един изключително нагъл и безпътен човек скверни и проваля живота на двама съвестни служители на органите на реда", апелира пред "България Днес" шефът на Районна прокуратура – Оряхово, прокурор Гергана Кюркчийска.

Реклама

От думите на обвинителя и от събраните до момента доказателства става ясно, че не е имало никакво полицейско насилие, напротив, ченгетата са спасили от смъртоносен побой Антонов.

"Пиян, дрогиран и тотално неадекватен, въпросният Антонов е побъркал всички клиенти на бирарията в центъра на Лесковец", коментира прокурор Кюркчийска. На празненството по случай събора на селото Ивалин се качил на една от масите в заведението, започнал да крещи и псува и да рита стъклени бутилки към останалите гости. Чашата обаче преляла, след като познатият на всички с изцепките си бабаит започнал да дърпа, тормози и обарва девойки от съседните компании. Нервите на съселяните му не издържали и над 18 човека скочили да го бият. Надрусаният Ивалин дал минимален отпор, преди да падне на земята. В това време персоналът на заведението повикал полицията, която не веднъж си е имала работа с гаменчето. Ченгетата закопчали младежа, като при задължителния обиск открили у него пликче с канабис. Той прекарал 24 часа в участъка в Оряхово, били му снети показания, след което пуснат на свобода. Това е историята, която се потвърждава от десетки свидетели на разигралия се въргал, както и на полицейските служители. След като излиза от кауша обаче, Ивалин се стряска, че ще му бъде повдигнато обвинение за притежание на наркотици, и решава да действа. Той започва да тръби, че е зверски смлян от прибралите го полицаи. Казва, че униформените му поискали лична карта, която той бил забравил. Заради това той бил насила наблъскан в патрулката и откаран в местното управление.

"Един полицай ме напръска в очите със спрей и ме удари, от което аз паднах на земята и си ударих главата. След това ме набутаха в патрулката и ми удариха краката с вратата. Откараха ме в районното в Оряхово, като по пътя ме биеха зверски. По едно време загубих съзнание. Събудих се в Бърза помощ, където един доктор ми промиваше раната на главата и ме превърза. След оказаната медицинска помощ полицаите ме откараха в ареста, където ме задържаха за 24 часа. Там също ядох бой от сина на полицая, който ме би преди това. Той също е ченге“, разказва Антонов. Бабаитът също се кълне, че нямал наркотици в себе си, те били подхвърлени, както и че не помнел да е подписвал каквито и да било документи в полицията, а парафът му бил подправен.

Според магистрати и юристи историята е съчинена, за да може Ивалин да прехвърли топката на ченгетата и да се отърве от обвинение за притежание на дрога.

Междувременно цял Лесковец и Оряхово скочиха в защита на униформените. Във Фейсбук групата на града десетки хора, които познават Ивалин, заявяват, че той е лъжец, наркоман и хулиган и трябва да си получи заслуженото.

Антимафиоти невинни за смъртта на Куцаров

Арестантът Пламен Куцаров, който преди повече от осем години почина мистериозно в бус на ГДБОП, е имал уголемено сърце и смъртта му е резултат от внезапна остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност.

Години наред на подсъдимата скамейка бяха антимафиотите Божидар Проданов и Ирен Вълев, които бяха обвинени в полицейски произвол, довел до смъртта на Куцаров. Съдът обаче ги оневини, като от експертизи стана ясно, че не е имало побой.

Реклама
Реклама
Реклама