Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6459288 www.bgdnes.bg

Радев пак кани Тръмп у нас

Десислава и Мелания почти с еднакви тоалети

Надя Панкова

Президентът Румен Радев отново покани американския си колега Доналд Тръмп да посети страната ни догодина. Поканата бе отправена в неофициална среща в Ню Йорк по време на приема, който държавният глава на САЩ даде за делегатите от Общото събрание на ООН.
Държавният глава вече веднъж обяви, че е поканил американския президент да посети страната ни. На 24 юни Радев обясни в Атина, че за честванията на 140 години от Освобождението на България е поканил и Тръмп, и Путин, след като предизвика противоречиви реакции с поканата си към Путин за честванията на 3 март догодина. Сега Радев, изглежда, е преповторил поканата си към Тръмп и вицето му Майк Пенс. "Графикът и на двамата е много натоварен, но се надявам да намерят време за визита в страната", каза вчера Радев.
Президентът, който е на сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, заедно с първата дама Десислава Радева се снима по протокол с американския президент и съпругата му Мелания. Двете първи дами бяха почти като близначки - облечени в еднакъв стил черни рокли под коляното, с черни обувки на висок ток и почти идентични прически. За разлика от Тръмп и съпругата му обаче, които се усмихнаха широко за снимката, Радев и първата дама бяха напрегнато сериозни. Държавният глава подчерта, че по време на приема, даван от колегата му Тръмп, страната ни е била обявена за стратегически партньор на САЩ. В рамките на работното си посещение в САЩ президентът участва и в Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг, с когото размени мнения по политически и финансови въпроси.
Междувременно държавният глава обсъди с колегите си от Европа сигурността на ЕС. По думите му, каквито и средства да отпуска съюзът за интеграция на мигрантите, "Европа не може да си купи 100% сигурност".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама