Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6464676 www.bgdnes.bg

Дора Пачева, майка на пребит от Лазар Влайков: Скалъпиха обвинения срещу Димитър Тонкев,за да си трае

Митко не продава и не употребява дрога, категорични са негови приятели

"Всичко е лъжа! Димитър Тонкев не е пласирал дрога. Понеже не намериха наркотици у него, сега извадиха 8 кушаревски свидетели да говорят как са си купували от него трева и амфетамини. Всичко това го направиха, за да накарат семейството на убития Наско Тонкев да кротува и да не надига глава срещу Лазар Влайков, да си затварят устата." Така разгневена коментира пред "България Днес" Дора Пачева обвиненията за дрога срещу 21-годишния Димитър, син на убития кръчмар Наско Тонкев.
Още от 15 септември, когато бе арестуван Димитър Тонкев, витаят съмнения, че обвиненията срещу него са скалъпени. Напрежението ескалира, след като състав на Окръжния съд в Пазарджик му определи постоянна мярка "задържане под стража". Часове преди заседанието се разбра, че му се търси отговорност за минимални количества наркотици – 2,55 г марихуана и 0,56 г амфетамин на стойност 10-20 лева. А малко по-късно стана ясно, че те дори не са намерени у него, а трима свидетели твърдят, че са ги купили от Димитър.
Близки на младежа се събраха вчера пред съдебната палата на Пазарджик, за да изразят подкрепата си. Те са категорични, че Димитър нито продава, нито взема дрога. Подозират, че със задържането му институциите се опитват да им затворят устата и да ги елиминират като свидетели срещу Лазар Влайков. Бившият председател на общинския съвет в Септември бе арестуван и обвинен за трагедията в село Виноградец, където на 31 август по време на детско тържество с неговия пистолет беше застрелян човек при все още неизяснени обстоятелства.
Вдовицата на убития Павлина и двете й деца – Деница и Димитър, категорично оспориха пред медии разпространената официално версия, че изстрелът е произведен неволно от 6-годишното дете Юри. Те свидетелстваха, че към момента на престъплението момчето не е било в заведението и че е стрелял лично Влайков. Както и че след това се е обадил не на 112, а на приятел прокурор, за да се отърве от отговорност.
Докато се изяснят обстоятелствата около трагедията, Лазар Влайков е с мярка "домашен арест" заради чистото си съдебно минало.
"Една и съща съдийка гледа мерките на Лазар Влайков и Димитър Тонкев - Ивета Парапулова, но защо младежът е в ареста, въпреки че и той няма криминални регистрации и у него не е открита дрога, а общинарят си е вкъщи, въпреки че е нарушил всички правила за безопасност, носейки със себе си боен пистолет след 17 часа. Освен това Лазар Влайков никога нямаше да има чисто съдебно минало, ако не беше смачкано делото, което водехме за побоя над сина ми, ако не бяха смачкани и редица други такива дела", коментира още Пачева.
"Искрено се надявам това безобразие най после да спре. Що за ненормална държава сме, след като един убиец не е там, където му е мястото, а полиция и прокуратура се гаврят с момче, останало сирак преди броени дни!? И това ако не е явен натиск и опит за извиване на ръце, какво е? Срам ме е! Срам, че всичко това се случва в една, уж правова държава... Случващото се е позор!", коментира и близката приятелка на семейство Тонкеви- Невена Динкова.
Днес ще бъде гледана на втора инстанция мярката за неотклонение на Димитър Тонкев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама