Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6499816 www.bgdnes.bg

Бащата на крадлата Гина я биел по главата

Лелята на избягалата от затвора в Италия ромка проговори

Синът й Илия е в неизвестност, ще умре от глад, притеснени са комшии

Екип на "България Днес"

На жесток тормоз е подлагана от баща си ромката Гина Станчева, която успя да избяга от италианския затвор "Ребибия", научи "България Днес".
Роднини на джебчийката с три самоличности са категорични, че тя не е добре с главата. По думите им още като невръстна девойка Гина е пребивана от татко си и изоставена от майка си.
Нашенката се прочу преди седмица, след като успя да надхитри охраната на един от най-строго охраняваните затвори на Ботуша и да избяга. Само няколко часа по-късно ромката е заловена дегизирана с перука и върната обратно зад решетките.
"Не знам какво й стана. Тя нещо не е добре с нервите, с главата. Баща й я тормозеше, после беше изоставена и от майка си. Омъжи се, има дете, но съпругът й почина. Бог да го прости!", разказва лелята на Гина за лошия й късмет в живота.
"Тя е регистрирана тук, в Петърч, но не живее при нас от 20 години, има квартира под наем в центъра на Костинброд", категорична е лелята.
"Да ти кажем и ние не знаем какво точно е станало, разбрахме, че след като е избягала, е отишла и сама се е предала", твърди роднината.
"Не е вярно, че краде. На работа беше момичето. Гледаше една възрастна баба в Германия. Може да работи, но не и да краде. Тя е на повикване там, викнат я и тя работи различни неща", опитва се да обясни лелята.


"Чудим се и се маем откъде дойде тази присъда 4 години. Никой не е пращал призовка, нищо. От телевизията научихме. Ако имаше нещо, щеше тука да е пратено, при нас, защото тук й е адресната регистрация", категорична е жената.
Според италианските власти Гина има цели три, напълно легални лични карти, издадени на различни имена.
Джебчийката е ползвала името Петя Динкова Богданова, родена на 23 март 1985 година. С тази самоличност ромката е задържана веднъж за кражба във Венеция и е избягала малко след като й е наложена мярка за неотклонение "домашен арест" през 2008 година, съобщават властите от Апенините.
Нашенката е позната и под псевдонима Пенка Василева Платанова, която според документите й за самоличност е родена на 11 май 1987 г. и е с цели 5 години по-млада от реалната възраст на Гина Станчева. На това име се води присъда от 4 години, 2 месеца и 20 дни за кражба, по силата на която Гина е конвоирана в Италия.
"Аз да ти кажа не вярвам, че има три самоличности, лъжи колкото искаш. Как ще има три лични карти, нали на границата гледат. Тия хора луди ли са, нали проверяват, снимка туй-онуй. Знам на границата колко стана лошо, не вярвам някой да мине с лъжлива лична карта, както казват. На всичко отгоре и три, за какво са й три?!", чуди се лелята.
Жената е притеснена за непълнолетния син на Гина, който е оставен на произвола на съдбата.
"Гина има едно момче, какво яде нямам представа, не знаем къде се намира сега, изчезнал е някъде, а няма 18 години. Илия се казва. Не можем да го намерим, ще се разболее от глад, остана на улицата. Той разчиташе само на парите, които Гина му пращаше от чужбина", обяснява лелята.

Реклама

Надхитри охраната на "Ребибия"

Нашенката Гина Станчева успя да надхитри охраната на един от най-строго охраняваните зандани на Ботуша - "Ребибия".

Джебчийката успя да се изпари от затвора в петък, минути след като е докарана от римското летище "Фиумичино". Там тя кацнала, след като е екстрадирана от Германия по силата на европейска заповед за арест. Нашенката трябвало да излежи 4-годишна присъда за обир и кражба.
Ромката успява да духне трийсетина минути след пристигането си в зандана. Още докато чака уреждането на документите си за настаняването й в килия. Хитрата мургавелка се възползва от създалата се суматоха и се слива с тълпата посетители, които тъкмо излизали от зандана, след като посетили роднини там. Гардовете на затвора разбират за измамата едва след като връщат записите от охранителните камери и виждат как ромката си тръгва по живо - по здраво и никой не я спира на изхода.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама