Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6513916 www.bgdnes.bg

Човек на Йоско към свидетел: Ще те изнасиля и закопая!

Ще те изнасиля и ще те закопая! Това крещял един от хората на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския на Ивайло Маринов. Секунди по-рано Маринов е пребит, а щом дава показания пред разследващите, изчезва и все още го издирват, научи "България Днес".
Маринов е бил авер на хората на Йоско Ивайло Симеонов-Богьовеца и Вергил Славов. Повикали го в палата на Костинбродския в село Безден, за да уреди кола за Богьовеца. Довереникът на Йоско се поинтересувал какво става с новия автомобил и тонът на разговор рязко се повишил. Александър, който също е от бригадата на безденския бандит, праснал един юмрук в лицето на Маринов и му се развикал "Боклук, сега ще видиш".
В този момент всички горили на Йоско се нахвърлили върху мъжа и започнали да го налагат кой където свари. Той загубил съзнание, а биячите се спрели, когато от носа му шурнала кръв. Маринов бил вързан, а ключовете от мерцедеса, с който дошъл, му били отнети. Тогава някой от бандата се провикнал "Копайте го".

Маринов се спасил при приятел и го било страх да се обажда в полицията. Той снимал с телефон травмите си и в крайна сметка се разприказвал. При тараш в дома на Йоско ченгетата открили засъхнали червено-кафяви петна, като ДНК изследване потвърдило, че това е кръвта на Ивайло Маринов.
Щом дал показания пред разследващите обаче, свидетелят се изпарил. Месеци наред спецсъдът го търси за разпит, но се оказва, че и най-близките му не знаят къде е. Призовкари го дирили на адресите му в столичните квартали "Илинден" и "Фондови жилища", но без успех. Майка му и сестра му обяснили, че не живее там и от две години не са го виждали. Предполага се, че Маринов се е уплашил от вендета и си е плюл на петите, въпреки че в момента тарторът Йоско е в неизвестност и се издирва.
На вчерашното заседание експерти медици коментираха травмите на свидетеля, като за изследването си послужили със снимките, които той самият си направил с телефона. Според лекарите може да се говори за поне 4 удара, единият от които със сигурност не е бил с гол юмрук. Възможно е биячът да е носил пръстен или друг твърд предмет, коментираха специалистите. Маринов се е отървал със счупен нос, травма на лицето и темето, по тялото е отнесъл удари от обувки.
Маринов е един от свидетелите по делото срещу Йоско и хората му като наркобанда. На подсъдимата скамейка са синът на Йоско - Иван, Богьовеца, Вергил Славов, Пламен Симеонов, Йордан Йорданов, Георги Гълъбов, Кристиян Тодоров, Николай Рашков и Александър Йорданов. Те отговарят за разпространение на наркотици и отнемане на мерцедес.

Вчера съдът разпитва двама от свидетелите с тайна самоличност - с номера 10 и 14. Анонимният свидетел под номер 14 разказал, че се внедрил в наркогрупата на Йоско и купувал оттам малки количества амфетамини и коноп, за да не го заподозрат. Той бил убеден в кафене да продава за Костинбродския, като му било обещано, че няма да си има проблеми с други дилъри, става ясно от показанията му по делото. Друг тайствен свидетел също разказал, че взимал дрога от групата, но също признал, че е наркозависим.
Според обвинението Йоско дърпал конците на мрежа за наркоразпространение в Костинброд, Своге и софийските квартали "Люлин" и "Надежда". Процесът продължава с още разпити на свидетели. По другото дело за опита за убийство на Киро Японеца Йоско и Богьовеца получиха 17 г. на първа инстанция, но апелативният спецсъд ги оправда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама