Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6524485 www.bgdnes.bg

Таен свидетел: Иван Слънцето върти наркомонопола на Слънчака!

Иван Слънцето дърпаше конците на наркобанда в продължение на четири години и държеше монопола на Слънчака! Това са част от показанията на анонимен свидетел под номер 2, който вчера закова бандата на Иван Митов-Слънцето пред спецсъда, научи "България Днес".
Тайният мъж разказа подробности за организацията на столичния кокаинов крал и посочи структурата на дилърите му. Слънцето е на подсъдимата скамейка заедно с Марио Говедаров, Методи Зайков, Петър Димитров, Божидар Станулов, Димитър Тодев и Стойко Стоев. "Иван Слънцето не го познавам, виждал съм го от разстояние, но знам, че е шеф на групата. Движеха се с мерцедеси", признава анонимният свидетел 2.
По думите му наркогрупата продавала всякаква дрога без хероин в лъскавите заведения в курорта Слънчев бряг. Петър и Стойко отговаряли за уличните дилъри. За продажбите им помагали бармани и сервитьори. Грам кока струвал 140 лв., а топче марихуана - 15 лв. "Цената на наркотиците се определяше от човека", обясни тайният очевидец. Той не знаел как точно се разпределят парите от клиентите, но е сигурен, че са се отчитали на Слънцето.
Наркосхемата бе осветена от вътрешен човек и от агент под прикритие. Затова защитата се опита да разбере дали разприказвалият се мъж е от системата на МВР, или е бил задържан по случая. Съдът отхвърли питанията, за да не се разкрие самоличността му. При арестите през лятото на м.г. стана ясно, че една от къртиците е Стойко Стоев, който бе заловен с няколко вида дрога. Смята се, че след престоя му в районното бандата е прихваната на мушка, а месец по-късно членовете й са закопчани.

Акцията стана известна като "Барселона", тъй като хапчетата екстази, които пласирали дилърите, били с логото на футболния клуб. Вчера пред магистратите Иван Слънцето се появи по анцуг с емблемата именно на любимия си испански отбор.
На заседанието не дойдоха две хостеси, които са сред основните свидетели, благодарение на които Слънцето и хората му са зад решетките. Магистратите бяха определили принудително довеждане за Десислава Козарева и Моника Николова, но и двете се оказаха в чужбина.
Според запознати момичетата духнали от страната заради страх от вендета. Десислава се подвизавала в Англия, а майка й съобщила на призовкарите, че скоро няма да се върне. Следите на Моника пък водели към Гърция.
За нея вчера проговори Иван Динев, който е близък със Слънцето. По думите му Моника е посрещала клиентите на вървежния клуб "Вижън", като дори е трябвало да се премести в собственото му заведение. "Не се получи, защото по средата на летния сезон миналата година я уволниха. Причината е, че беше задържана за разпространение на наркотици", обясни Динев. Той знае, че Слънцето се занимава с автомобили и не е чувал да пласира дрога.
На следващото заседание се очаква разпит на друг таен свидетел под номер 220, който е разкрил още по-подробно за схемите на организацията.


Личен дилър

Личен дилър е една от услугите, които предлагали Слънцето и аверите му, разкриват свидетели. По-заможните и ВИП клиенти можели да разчитат пратките да им носи един и същ доверен човек. Освен по заведение наркотици се доставяли и на адрес. Групата имала и силово звено, чиято задача била да ликвидира всякаква конкуренция и да събира пари от некоректни клиенти, сочи прокуратурата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама