Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6558995 www.bgdnes.bg

20-метрова елха в Бургас

Иво АНГЕЛОВ

20-метровата коледна елха в Бургас ще е най-високото празнично дръвче у нас тази година, показа проверка на "България Днес".


Изкуственото дърво, което се извисява колкото 7-етажен блок, е поставено на площад "Тройката" в морския град. То ще бъде оцветено в синьо, бяло и жълто. "Запалването" на украсата традиционно ще бъде на празника на Бургас - Никулден (6 декември), когато се очаква да грейнат 20 000 лампички. Поставянето на декорацията ще отнеме няколко дни на работниците. И тази година на площада ще има шейна с елени и къщичка, където Дядо Коледа ще раздава подаръци на децата. За празника на града отново ще има пунктове за раздаване на традиционния рибен курбан.

Реклама


В центъра на Русе тази година ще грейнат цели три елхи - 13-метрово дръвче до коледния кът, естествено 13-метрово дръвче пред Доходното здание и 6-метрова изкуствена елха на площад "Хан Кубрат". Сред големите атракции се очаква разполагането на огромна Снежанка върху трон, която ще свети през нощта. Общият брой на монтираните коледни елементи в целия град наброява 406, а за коледния базар, организиран от Община Русе, ще бъдат монтирани 27 броя павилиона на площад "Свобода".


Вече е монтирана голямата коледна елха пред община Велико Търново. Украсени с коледни светлини ще бъдат също иглолистните дървета, извисяващи се в парковото пространство край паметника "Майка България". Включването на украсата тази година ще е доста рано - 24 ноември.


Светлините на традиционната коледна елха в Ловеч тържествено ще грейнат на 7 декември, като тази година събитието е на площад "Тодор Кирков" в квартал "Вароша". Мястото е определено заради извършвания в момента ремонт на централната градска част. В града ще има и два коледни концерта - на 20 и 21 декември. Първото събитие ще е с участието на певеца Веселин Маринов.


Запалването на коледните светлини в Стара Загора да бъде извършено едновременно за целия град на 1 декември, петък. То ще съвпадне с пищни илюминации и идването на Дядо Коледа, който ще раздаде подаръци на най-малките до шадравана в парк "Пети октомври".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама