Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6672195 www.bgdnes.bg

Ексклузивно! Тъжната история на убитата Нанси (Фотогалерия)

Разстреляната Кети Кюхова бе погребана разделена от дъщеря си Нанси! Докато Нанси лежи в гробището на метри от къщата на бандита Йоско Костинбродския в село Безден, Кети Кюхова и майка й Еленка бяха погребани в новото гробище на Банкя, видя ексклузивно "България Днес".

Бащата на Нанси и бивш мъж на убитата Кети - Нацко Иванов, се е преместил преди няколко години в Безден, като преди това семейството е живяло в столичния "Люлин 8".

Реклама

Нацко кара камион в София, но се прибира при възрастната си майка. В костинбродското село той и болната му майка Йорданка живеят мизерно сред вехтории във фургон, чиято площ не надвишава шест квадрата.

Нямат ток, а баба Йорданка си зарежда джиесема в местната бакалия. За сметка на немотията делят скромния си дом с три котки и две кучета.

Екипът ни завари баба Данче, която е на 82 години, да се стяга за отбелязване на шест месеца от смъртта на сестра си.

"За сестра ми не ми е толкова мъчно, но това, което се случи с малката ми сладуранка Нанси, не мога да го преживея", обяснява почернената баба със сълзи на очи.

Тя разказва, че, макар и трудно да се придвижва, всеки ден отива до гробището, за да пали свещ за внучката си, която бе сред жертвите на шесторното убийство в Нови Искър. Онзи ден синът й Нацко не й позволил да излезе заради лошото време, но й обещал, че ще запали свещичка вместо нея.

Реклама

В тесния фургон бабата и бащата на Нанси са намерили място за огромен неин портрет. Докато целува снимката на внучката си и ридае над нея, баба Данче нарежда: "Ако знаехме, че така ще стане, нямаше да я пуснем". "Недей да плачеш, няма да я върнем", съветвал я Нацко. Той не проронил сълза, преживявал вътрешно трагедията.

Нанси живееше с майка си, половинката й Неделчо Юнаков и сина му Георги. Въпреки това ходила да вижда баща си и баба си.

"Непрекъснато повтаряше, че много ме обича, и аз я обичам. Но всичко свърши, язък за момичето", вайка се съкрушената жена. Тя си спомня Нанси като много палава, веднъж се покатерила на едно дърво, паднала от клона и си счупила ръката.

Баба Данче пояснява, че синът й взел тялото на Нанси и го погребал в Безден, за да е близо до него. Те не познават гаджето на Нанси - Боби, дори не са разбрали, че близките на момчето искаха да погребат заедно двамата влюбени. Нанси е положена в земята в бял ковчег, който на опелото е затворен. Така най-близките й не успяват да я зърнат за последно. Тъй като Нанси обичала плодове, баща й и баба й отрупали гроба й с банани и мандарини. До кръста има няколко венци от съучениците, които дошли да си кажат последно сбогом с красивото момиче.

Хората, които са я познавали, описват Нанси като умна, дружелюбна и комуникативна. С такива спомени са останали и съседите на убитите от предпоследния им дом в столичния жк "Младост". Там живели Кети, Нанси и Неделчо, но решили са се преместят във фаталната къща в Нови Искър, защото им било тясно.

Свекървата на Кети разказа неподозирани неща за това как е приключила връзката им с бащата на Нанси.

"И за Кети ми е мъчно много. Но тя напусна сина ми, защото тръгна с друг. След като се раздели с другия, се хвана с трети ...", разкри Йорданка Иванова. По думите на възрастната жена Кети е била шавлива и сменяла мъжете, което се отразило зле на малката Нанси. "Нанси се роди седмаче, защото братът на Кети я биел по корема", спомня си почернената баба. След като разбрал, синът й Нацко се заканил да претрепе всеки, който тормози любимите му жени.

Когато Нанси пораснала, баща й й подарил глобус, като се надявал дъщеря му да научи държавите по света и да успее да пътува. Убиецът Росен Ангелов обаче попарил надеждите му с кървавата баня, която сътвори в новогодишната нощ.

Нацко и майка му не поддържали връзка с Кети. "Последно Кети ми се обади преди няколко години. Попита ме как съм със здравето и ми каза, че води нейната майка по болници", спомня си баба Йорданка. Докато оплакваше съдбата, тя чакаше синът й да се върне, за да й донесе малко пари за храна и да й нацепи дърва, защото щял да заминава на работа извън страната. Двамата си мечтаят, ако припечели пари, да си купят нормален дом.

През последната седмица телефонът на Нацко звъннал, обаждала се братовчедка на Кети, която живеела в чужбина. Както стана ясно, седмици след шесторното убийство никой не потърси труповете на Кети и майка й, за да ги погребе. Роднините на Неделчо и Георги не искаха и да чуят за това - те да се погрижат за погребенията, защото обвиняват Кети за трагедията, която ги е сполетяла. Тогава Нацко намира пари и погребва Нанси близо до себе си. Едва тези дни близките на Кети и майка й Еленка се прибират от чужбина и се залавят с организацията на погребението им.

Последните две жертви на касапницата в Нови Искър бяха положени навръх Атанасовден в гробището на Банкя в два гроба един до друг.

Така Кети беше погребана с майка си, но последният й дом е на 20-30 километра от този на дъщеря й.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама