Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6775724 www.bgdnes.bg

Джеко трепери в Разград

Студът в Разград накара дори футболните фенове в Рим да треперят!

Причината? Звездата на "Рома" Един Джеко трябва да излезе тази вечер за националния отбор на Босна срещу България, а мачът ще се играе в скования от студ Разград.

Прогнозата е за снеговалеж и температури до минус 4 градуса.

При такива условия рискът от контузии мнократно се увеличава, а Джеко е ключов играч за римляните в предстоящите сблъсъци от Шампионската лига.

Реклама

На четвъртфиналите "Рома" ще мери сили с големия фаворит за спечелване на трофея - "Барселона".

По този повод във футболната федерация на Босна и Херцеговина е получена "гореща молба" от ръководството на италианския клуб, пишат медиите в Сараево.

Шефовете на "Рома" се надяват Джеко да не бъде рискуван в предстоящите две контроли на националния отбор. Босна играе първо с България, а след това и със Сенегал.

Италианците са уплашени най-вече от тежката зимна обстановка в България. Страната е скована от обилни снеговалежи и студ.

Очаква се босненците да уважат молбата на "Рома", но е възможно Джеко да се появи поне за малко на терена.

Всичко за участието му ще се реши днес и ще зависи най-вече от атмосферните условия.

Реклама

Звездите на Босна също са неприятно изненадани от лошото време. Футболистите са се разходили съвсем за кратко из Разград, разкри човек на "България Днес" в града.

Джеко и компания побързали да се приберат на топло в хотела след бърз рейд из центъра на града.

Въпреки това футболистите на селекционера Роберт Просинечки любезно раздали автографи и се снимали с местни запалянковци.

Срещата в Разград е дебют за новия треньор начело на Босна и Херцеговина.

"Климатът в отбора е добър и съм сигурен, че новите играчи ще се приспособят бързо - коментира Един Джеко пред камерата на БНТ. - Ние по-опитните сме на тяхно разположение. Сега сме за първи мач с Просинечки и тепърва ще видим какво той ще изисква от нас. Тези два мача са добра възможност да се адаптираме към неговия начин на работа."

В България са и другите две големи звезди на гостите - халфът на "Ювентус" Миралем Пянич и дефанзивният полузащиник на "Арсенал" Сеад Колашинац.

Лошата новина за състава на България е контузията на нападателя Андрей Гълъбинов.

Той отпада от лагера на България за контролите срещу Босна и Херцеговина и Казахстан. На негово място няма да бъде викан друг играч.

Гълъбинов получи травма на тренировката на националите в сряда. След преглед с ехограф е установено, че нападателят на италианския "Дженоа" има леко разтежение на адуктор.

По програма България ще играе срещу Казахстан на стадион "Панчо арена" в унгарския град Фелчут на 26 март.

В отсъствието на Гълъбинов селекционерът Петър Хубчев ще трябва да избира измежду нападателите Ивелин Попов и Спас Делев.

Реклама
Реклама
Реклама