Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6829366 www.bgdnes.bg

Братът на патриарха пред "България Днес": Не ме пускат при Неофит, нямам контакт с него

Лекари още следят главата на църквата, не е ясно кога го изписват

"Нямам контакт с брат си, след като влезе в болницата миналата седмица. Звънях му, но явно са му взели вещите." Това разкри пред "България Днес" доц. д-р Димитър Димитров, брат на Негово Светейшество Неофит.
Двамата се видели за последно миналия вторник, ден преди духовникът да бъде приет в столичната болница "Токуда" с тежки симптоми на хронични заболявания. Запитан дали е мислел да навести брат си, Димитров разкри: "Искам, разбира се, той ми е брат, но мерките за сигурност не ми позволяват. Това е все едно да поискам да видя президента - няма как да стане", шегува се Димитров.


Дългогодишният диригент на хора на храм-паметника "Св. Александър Невски" разбира, че брат му е в болница от медиите. "Звънна ми ваш колега и ми каза, че дядо Неофит е приет в болница. Аз нямаше как да знам по-рано, защото преподавам в Богословския факултет, имам програма и не съм успял да се информирам", сподели доц. Димитров.
"България Днес" се свърза и с болницата, в която е настанен духовникът. "Неофит е здрав, контактува с лекари и се възстановява. Настанен е в терапевтично отделение, където се подлага на процедури за подобряване на здравето", каза Живко Жеков, говорител на болница "Токуда".
Негово Светейшество бе хоспитализиран миналата сряда - 18 април. Според лекарите подобни усложнения в здравето са заради възрастта на патриарха. В първите часове от хоспитализацията състоянието на патриарха било критично, поради което му било оказано лечение от най-висока степен. За възстановяването на Неофит била нужна и намесата на медици по неврология и кардиология.
Доц. Димитров разкри, че и преди Неофит е посещавал заведението, за да се посъветва с лекари и да си направи профилактични прегледи. "Това са рутинни процедури, уверен съм, че той ще се възстанови", завърши д-р Димитров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама