Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6834800 www.bgdnes.bg

Студенти теглят кола с мажоретки

Студенти здравеняци теглиха лек автомобил, пълен с мажоретки!

Това беше една от най-атрактивните дисциплини в десетото издание на състезанието по силов многобой "Силен мъж". В нестандартната надпревара се включиха 7 студенти от русенския университет "Ангел Кънчев", а победител стана Александър Танасов, първокурсник в специалност "Кинезитерапия". Той е студентски шампион по канадска борба и впечатлява с огромна издръжливост.

Силните момчета премериха сили в четирите кръга на състезанието. Те трябваше да обръщат гума с диаметър 170 см и тегло около 75 килограма, да изминат дистанция от 40 метра, като пренасят две тежести от по 55 килограма, и да хвърлят 16-килограмова пудовка. Финалният и най-атрактивен кръг бе тегленето на автомобил, в който се качиха четири мажоретки.

Реклама

Второ място в надпреварата спечели Тогай Тамеров, който учи "Земеделска техника и технологии", а трети се класира Георги Христов от специалност "Технология и управление на транспорта". Любопитна подробност е, че преди две седмици във Варна Георги завоюва първото място в идентичен турнир в Техническия университет.

За първа година се проведе състезанието Алма ринг, в което състезателите трябваше да преминат четири етапа с предизвикателства - колоездене, дрибъл с футболна топка между конуси, преминаване през стрийт фитнес уреди (препятствия) на открито и спортно катерене в зала по "боулдър" маршрут. Победител при мъжете в Алма ринг стана Петър Петров, а при жените - Красимира Севинова.

По време на състезанието бяха наградени победителите в Пролетните спортни игри, в които се включиха близо 300 студенти в турнирите по футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса и бадминтон. Петокурсниците по право от отбор "Спартанци" станаха най-добри в турнира по футбол. В баскетболната надпревара първи е отборът с име "Фото смарт", а във волейбола най-добри са "Акулите".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама