Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6879267 www.bgdnes.bg

Стефан, братът на издирвания затворник: Пелов е с мустаци и каскет из София!

Владо се е дегизирал до неузнаваемост, твърди роднината на беглеца от Централния затвор

В София се намира един от най-търсените хора в България - избягалият затворник Владимир Пелов!

Тази своя версия ексклузивно пред "България Днес" съобщи Стефан Пелов, брат на издирвания мъж.

Реклама

Владимир Пелов заедно с друг затворник - Радослав Колев, духна през главния вход на Централния софийски пандиз преди месец и половина. Оттогава няма абсолютно никаква информация за местонахождението им.

"Владо си е в България, не е в чужбина. Според мен се намира в София. Всеки ден на улицата може би се разминава с хиляди столичани и на никой не му прави впечатление. В София е море, бърлога на какви ли не престъпници и мигранти. Там е много по-лесно да се слее с тълпата. Ако беше избрал Ботевград например, веднага щяха да го разкрият", категоричен е Стефан Пелов. Той е убеден, че брат му коренно е променил външния си вид и това допълнително му помага да остане анонимен в тълпата.

"Той вече не изглежда така, както на снимката, с която полицията го издирва. Той вече не е с гола глава, дегизирал се е. Пуснал е брада и мустаци, носи шапка и очила", убеден е братът на търсения затворник.

"Издирването на брат ми е някаква имитация на дейност. Според мен никой не го търси. Може да има някакви полицаи на пост, но не мисля, че се извършват активни действия", убеден е Стефан Пелов.

Мъжът, който по професия е ветеринар и има малка ферма за животни на края на ботевградското село Скравена, обяснява, че не следи всички новини около брат си. Дори не е чел текста на писмото, което Владимир Пелов разпрати преди дни до президента, омбудсмана и няколко медии.

Реклама

"Така, като гледах кадрите по телевизията, най-вероятно той го е писал. А и щом синът му е потвърдил, значи е така. Писмото според мен е вид подигравка към институциите, но и опит да докаже своята невинност и да бъде преразгледано последното дело, заради което е в затвора", убеден е роднината. Той също е категоричен, че не вярва на новата версия на полицията за издирването на бегълците. Според нея Владимир Пелов е станал жертва на своя авер Радослав Колев малко след бягството им от затвора. Писмото пък било писано по-рано и пуснато от убиеца му за заблуда.

"Брат ми е жив, убеден съм в това. Аз нямам новини от него", категоричен е Стефан.

Малко след бягството роднината на Владимир Пелов сподели, че се притеснява брат му да не последва съдбата на шесторния убиец от Нови Искър - Росен Ангелов.

"Надявам се само да не открият и брат ми самоубит с куршум в главата", коментира тогава Стефан Пелов.

Търсят следи върху пощенска марка

Прави се експертиза за автентичността на писмото на избягалия затворник Владимир Пелов, изпратено до президента, омбудсмана и няколко медии. Специалисти трябва да уточнят кога точно е съставено. Трябва да бъде изследван почеркът и дали самият адресат е автор на писмото, или е писано под диктовка, обяснява шефът на отдел "Разследване" в Столичната полиция Стойно Цветков.

Изследва се и пощенската марка, залепена на плика, тъй като по нея може да има ДНК на подателя, допълват от полицията.

Писмото съдържа осем страници, подписани от издирвания рецидивист Пелов. В него той твърди, че е невинен. Оръжието, което ползвал по време на бягството от затвора, не било с цел да убива. Не се казва как се е сдобил с него. В текста Пелов обяснява и че отстраненият зам.-директор на Софийския централен затвор Анатолий Борисов покровителствал разпространението на наркотици зад решетките.

Реклама
Реклама
Реклама