Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6880484 www.bgdnes.bg

Изписана е залятата с киселина Ажда

Авторът на зверството остава неизвестен

Предстоят й още серия операции за възстановяване на лицето

Тихомълком е изписана от болницата залятата с киселина Ажда Ибрахимова, научи "България Днес".

Жената е атакувана с изгарящата течност преди два месеца на метри от дома си на столичния бул. "Александър Стамболийски". Веднага след нападението тя бе откарана в столичната болница "Пирогов". Седмици наред лекари упорито се бореха за живота й, а прогнозите за оцеляването й бяха песимистични. В крайна сметка Ажда е спасена и вече си е у дома.

Реклама

"Състоянието на жената е стабилизирано и е изписана от болницата. Тя претърпя няколко животоспасяващи операции. Сега е под периодично лекарско наблюдение. След като състоянието й позволи, тя отново ще бъде приета в болницата за серия хирургически интервенции за реконструкция на лицето й", съобщи пред вестника Мария Пойразова, говорителка на болница "Пирогов", където бе спасен животът на пострадалата.

След като състоянието й се подобрява, Ажда е разпитана от полицията за нападението с надежда да насочи разследването към конкретен извършител. Показанията й са били твърде лаконични. Проблем за униформените е, че самата пострадала отказва да им съдейства за разкриването на нападателя.

Иззети са записи от камерите, поставени край местопрестъплението. Образите им са неясни. Проблем се оказва и, че нападението става през нощта и качеството на картината се влошава допълнително. Кадрите са изпратени на експерти, които да изчистят максимално образа, разкриват разследващи.

Единственият очевидец на нападението е съседът на Ибрахимова Георги Георгиев. Той тъкмо се прибирал у дома, когато вижда криещ се зад кофите за боклук мъж. Секунди по-късно чува виковете за помощ на Ажда. Единственото описание на бандита, което Георгиев успява да даде на разследващите, е, че той е висок, атлетичен и е носел качулка на главата.

Основна версия на разследващите е, че мотивът за нападението с киселина над Ажда Ибрахимова е личен.

Жената е имала някакви ухажори, разкриват нейни близки по време на разпитите в полицията. Вероятно това става причина за нападението, подозират разследващи. Униформени обаче са категорични, че съпругът на Ажда - Дужма Юзчелик, е изключен като заподозрян.

Реклама

Голяма част от приятелките на Ажда давали противоречиви показания, които не се припокривали, а някои дори се разминавали драстично, обясняват разследващи. Близки нейни споделили, че тя ходила по казина, но нямала дългове и не била пристрастена към комара.

Все пак от полицията не могат да излязат с категорично становище. Докато случаят не бъде разплетен докрай, ще бъде разследвана и втората възможна версия за нападението. Тя е свързана с бизнеса на пострадалата.

Ажда Ибрахимова и съпругът й Джума Юзчелик имат цех за производство на баклави и малка сладкарничка. Преди нападението с киселина започнали да осъществяват плановете си за разширяване на бизнеса. Затова разследващите не изключват версията, че нападението срещу 36-годишната жена може да е поръчано от бизнес конкурент.

Скрива се от Фейсбук

Скрит е профилът на залятата с киселина Ажда Ибрахимова в социалната мрежа Фейсбук, провери репортер на вестника. По време на престоя си в болницата жената вероятно не е имала достъп до интернет, но веднага щом се е прибрала у дома, е решила да премахне присъствието си в социалните мрежи. Остава загадка това нейно решение. В дома й на столичния бул. "Александър Стамболийски" Ажда също не бе открита.

Реклама
Реклама
Реклама