Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6882463 www.bgdnes.bg

Погват нагъл катаджия,поискал си 50 лв. рушвет

След като уникално видео взриви фейсбук

Спестил съм ти поне 300 лева, трябва да почерпиш, настоява униформеният в скандален запис

Скандално видео, запечатало как пътен полицай си проси рушвет и получава 50 лева подкуп, взриви социалните мрежи.

Реклама

Само няколко часа след като клипът бе разпространен във фейсбук, дирекция "Вътрешна сигурност" се самосезира и прокуратурата погва наглия катаджия, записан на кадрите, научи "България Днес".

Случката се разиграва на столичния бул. "Васил Левски", разкриват разследващи. Шофьорът Ивайло Колев спира на забранено с пътен знак място. Отскача набързо до близка лавка да си купи дюнер. В този момент колата нарушител е забелязана от бдителен униформен. Щом Колев се появява, започва проверка на документите му. След справка се оказва, че младежът няма талон за преминат годишен технически преглед на автомобила, регистриран на името на баща му. Наказанието, което грози Колев, е акт от 300 лева и спиране на колата от движение. Вместо това младежът се измъква само с фиш за неправилно паркиране. Видеото показва нагледно как Колев се спасява от суровата санкция.

"Остави яденето на седалката!", подканва униформеният шофьора, който в ръка държи дюнера си. Тук кадрите са изрязани. Следващото, което се чува, е как катаджията съобщава:

"Спестил съм ти спиране от движение, разбираш ли го това. Трябва да почерпиш!", настоява униформеният и показва на Колев къде да напише имената си и да сложи подпис.

"Баща ти щеше да го отнесе яко. Какво ще почерпиш?", настоява още веднъж катаджията, че Колев трябва да му се отблагодари, че си е затворил очите за голямото нарушение - липсата на талон за технически преглед.

Реклама

След второто подканване младежът вади пачка с пари и вади банкнота от 50 лева. Тръгва да я подава на униформения, но той го смъмря:

"Ниско долу, ниско долу!", мръщи се катаджията.

След като записва с телефона си скандалната случка, шофьорът Ивайло Колев публикува видеото в личния си профил във фейсбук. Като коментар към кадрите младежът е написал:

"Здравейте! Следващото видео съдържа подкупни кадри. Малко по-рано днес на бул. "Васил Левски" бях спрял за две минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе - 50 лева фиш и 50 лева рушвет."

"Установено е лицето, което е дало подкупа, и лицето, което е мотивирало шофьора да даде тези 50 лв., за които става въпрос в клипа", посочи Румяна Арнаудова, говорителка на главния прокурор. Тя отказва да разкрие името на подкупния катаджия, но е категорична, че данните са достатъчни за образуването на наказателно производство.

Реклама
Реклама
Реклама