Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6895145 www.bgdnes.bg

Любовен триъгълник погубил Коста Миджурина

Любовен триъгълник стои зад разстрела на хазартния бос Коста Николов-Миджурина, научи "България Днес". Простреляната с него на Слънчака млада мадама Симона Тодорова забъркала драмата, като въртяла паралелна връзка с убиеца - 37-годишния Михаил Станчев, разкриха разследващи. Проверяват се данните от разкази на свидетели, че 22-годишната апетитна блондинка е зарязала Михаил чак когато той разбрал за връзката й с 54-годишния заможен бизнесмен Коста. Убийството е от ревност, потвърдиха и от МВР.

Фаталната Симона е родом от Дряново, но от години живее във Велико Търново. Красавицата е дъщеря на бившия шеф на полицията в Дряново Тони Тодоров. Доскоро тя била гадже със сина на местен бизнесмен, но двамата се разделили. Преди два месеца младото момиче се преместило в Слънчев бряг, където започнало работа в едно от казината на Миджурина.

Реклама

Предполага се, че тогава завъртяла главата на Михаил, който е от Ямбол, но от години живеел в Бургас и работел в Слънчака. Междувременно отношенията между Симона и шефа й Коста преминали в интимни и в последния месец тя все по-често била забелязвана да движи с него по скъпарски ресторанти и хотели, доверяват запознати. Често компания им правели управителката на казината Росица Желева и щерката на Миджурина от разпадналия му се брак - Свилена Николова, показват техни публикации във фейсбук.

Във фаталната съботна вечер Коста и Симона планирали да обикалят заведенията. Към 21,45 ч. тузарският мерцедес S-класа на хазартния бос се движел в западната зона на курорта. Когато минали по малка уличка между хотелите "Сън Вилидж" и "Бахами резиденс", били посрещнати от куршуми. По първоначални данни три от изстрелите покосили Миджурина, а един куршум пронизал Симона. Коста умира на място, а с последни сили простреляната Симона успява да се обади на тел. 112 и да съобщи на полицията за инцидента, преди да изпадне в кома.

Мястото веднага почерняло от полиция и линейки. Пред погледите на сащисаните туристи медиците извадили тялото на момичето, което било в безсъзнание. "Беше млада красива жена с дълга руса коса. Цялата беше в кръв и не мърдаше. Помислихме, че е мъртва", разказаха очевидци. Те чули 6-7 изстрела и свистене на гуми. Според свидетелите Коста се бил изтупал в скъпарски дрехи и се бил накичил с няколко кила златни накити. В колата му се возели още двама души, които не са пострадали и са успели да дадат важна информация на ченгетата за случилото се.

Ченгетата ограждат цялата област, за да не се измъкне убиецът. За часове те разбират самоличността на екзекутора и го обявяват за общодържавно издирване. Без да знае, че са по следите му, Михаил се насочва със своя "Опел Корса" с бургаска регистрация към турската граница с надеждата да напусне страната. Малко след 2 ч. граничарите на Лесово искат документите му за проверка. Само 10 минути по-рано те получават информация, че Михаил Станчев е обявен за издирване. Така те го закопчават с белезници. В колата му е намерен законно притежаван пистолет "Макаров", тъй като работил с охрана на големи суми пари. Предполага се, че именно с този пищов е извършил убийството.

"Извършителят е с чисто криминално минало. Престъплението е извършено хладнокръвно и с особена жестокост. Става въпрос за ревност и неизяснени лични отношения, които са довели до това тежко престъпление", поясни главният комисар на МВР Младен Маринов. Шефът на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев обяви, че държавното обвинение ще иска постоянен арест за извършителя, като ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство.

Междувременно лекарите от УМБАЛ – Бургас, обявиха, че не дават надежди на простреляното момиче. Куршумът е минал през лявото й слепоочие и е заседнал в мозъка. До 3 ч. медиците са се борили за живота й, извършвайки сложна черепно-мозъчна операция. Има сърдечна дейност, но уврежданията в главата са изключително сериозни, а прогнозата е песимистична, обявиха лекарите.

Хазартният бос - един от пионерите

Коста Николов-Миджурина е един от пионерите в бизнеса с игрални зали в Слънчев бряг, разкриват запознати. Той завършил икономика в Унгария, а у нас се занимавал с хотели, игрални зали и казина. Държал над 10 игрални зали в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и Нова Загора. Бил е и собственик на хотел "Цезар Палас" в Нова Загора. Търгувал и с автомобили. Негови познати разказват, че е бил комбинативен и е успял да не засяга интересите на големите "акули" по морето.

Реклама
Реклама
Реклама