Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6929498 www.bgdnes.bg

Елечето на свети Георги цери тежко болни

Дрехата идва по чудодеен начин в манастира край Горни Богров

Елечето на свети Георги лекува тежко болни хора! Чудодейната дреха се намира в олтара на манастира "Свети Георги" край софийското село Горни Богров.

Уникалната история започва с идването на мирянка в светата обител. Тя носи дрехи, които да дари на Божия храм. Сред тях е и бежов елек с кафяви кантове. Без да подозира, че държи в ръцете си свещена дреха, жената го дава на свещениците.

Реклама

"Казах на бабите да го дадат на някое от децата. Така се мина повече от година, без да знам къде точно е отишъл елекът", разказва пред "България Днес" игуменът на светата обител отец Антим.

След като храмът в манастира е обновен и осветен, при Божия служител пристига непозната жена. Казва му, че идва от Гърция със специална мисия.

"Жената ми каза: "Отче, сънувах свети Георги. Каза ми да взема едно елече и да го донеса във вашия манастир." Сякаш електричество мина по тялото ми, като чух тези думи. Веднага разбрах за какво става дума. Оказа се, че съм дал елечето на свети Георги. За щастие намерихме детето, на което бяхме дали елечето, и то доволно, че може да помогне, го върна обратно", разказва духовникът.

От този момент монахът и миряните наричат дрехата елечето на свети Георги. Заради чудодейния начин, по който се връща в обителта, и силата, която излъчва, се смята, че то има чудодейна сила.

"Сега елечето стои на закачалка в олтара. Слагам го на тежко болни хора, докато им чета молитви за здраве и да призовем благодатта и застъпничеството на свети Георги", споделя игуменът на манастира, посветен на светеца, загинал за Христовата вяра.

Множество са случаите на хора, усетили облекчение на болките и страданията си благодарение на искрени молитви, загърнати с елечето пред олтара. Пред свети Георги миряните се молят за изцеление най-вече от онкологични, ставни, вътрешни, очни и сърдечни заболявания, както и за здраве и късмет на себе си и близките.

Но много са и хората, които не се връщат в Божия храм и не се обаждат на игумена, за да споделят и благодарят за целебната помощ, която са изпитали.

Реклама
Реклама
Реклама