Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7010641 www.bgdnes.bg

Писателят Калин Терзийски: Спрях алкохола, вдигам щанги

Спортувам, тичам по 3 км всеки ден

"Спортувам, опитвам се да се поддържам във форма". С тези думи Калин Терзийски опроверга слуховете, че не е добре със здравето. Преди дни Кайо качи снимка в социалните мрежи, на която изглежда сериозно отслабнал. Десетки негови почитатели се притесниха относно състоянието му.

"Няма как да изглеждам стегнат на 48 г., но опитвам да се поддържам. Тичам всеки ден по 3 километра, после вдигам щанги", разкрива пред "България Днес" писателят. След като миналата година Терзийски бе на границата между живота и смъртта, той решава да се вземе в ръце и да живее по-здравословно. Споделя, че тогава изглеждал подпухнал и по-едър, защото изпивал по 4 л вино на ден.

Реклама

След като е приет по спешност в болница с остро възпаление на панкреаса и чернодробни проблеми и оцелява по чудо, Кайо е твърдо решен да преобрази напълно всекидневието си. Едно от нещата, които забравя завинаги, е алкохолът.

Днес Терзийски не пие и е доволен от себе си. Разкрива, че пътят да се съхрани и да живее пълноценно не бил лесен. Затова до него неотлъчно е жена му Ивана, която го подкрепя във всяко начинание. Именно тя настоява той да постъпи в болница, за да се лекува.

"Добре че се вслушах в нея, за да съм още жив. Дори след като излязох от болница, тя е тази, която за няколко месеца ме вдигна на крака и заради която имам силата да правя всичко", връща лентата Терзийски. Именно след като влиза в болница, разбира, че важни добавки като калий са били в толкова минимални нива, че е могъл да умре.

Писателят сподели, че болниците са най-омразното му място и трудно приел мисълта, че ще лежи няколко дни там.

Разкрива, че след хоспитализацията промените в живота са му много. Днес Кайо амбициозно се е устремил да издаде поредната си стихосбирка. Споделя, че сам ще я напечата и разпространява. "Издателствата взимат огромни проценти от продажбата на книга, а работата им е 20 часа. Какво получават писателите, които са работили над труда си 1-2 години - нищожни и смешни пари", гневи се Кайо.

Реклама
Реклама
Реклама