Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7058869 www.bgdnes.bg

Три атентата срещу Кървавата Иванка

$4 млн. от САЩ палят война във фамилията

Мъртва птица с откъсната глава и развити болтове на колата стряскат подсъдимата за 6 поръчкови убийства

Три атентата са организирани срещу Иванка Ройдова, подсъдима за шест поръчкови убийства на роднини заради наследство от близо 4 млн., оставено от баща й в САЩ. За злокобните заговори разкриват нейни близки, съобщава сайтът "Трафик нюз". Няколко предупреждения и заплахи е получавала 66-годишната пенсионерка от пловдивското село Брани поле. Ройдова се прочу като Кървавата Иванка, след като бе обвинена от прокуратурата в заговор за очистване на брат си Стойко, сина му, дъщеря му, зет му и двамата му внуци, на 8 и 15 г.

Реклама

Сред зловещите опити да бъде затрита Ройдова нейни роднини посочват и факти. Според тях неизвестен злосторник обелил с нож кабела на микровълновата й печка, която по чудо не гръмнала. След този инцидент Иванка установила, че един от болтовете на гумата на колата й е свален, а останалите са развити. Подсъдимата няколко пъти намирала червени рози, забодени на чистачката на колата си. Ройдова приела цветята като мафиотска заплаха за живота си. По същия начин е изтълкувано и откриването на скелет на птица с откъсната глава. Неизвестен злодей го оставил под чистачките на колата на Жана и Антон, дъщеря и зет на Ройдова. Опит да бъде очистена подсъдимата бил направен, докато тя е в затвора в Сливен. Този факт разкриват роднините й след едно от заседанията по делото. Според тях злосторник е пробвал да умъртви Ройдова с вещество, предизвикващо симптоми на инсулт. Тя си измила зъбите в килията, а десетина минути по-късно усетила странно схващане. Едната страна на тялото й се вдървила, а устата й се изкривила. Лекарят на затвора се оказал наблизо и й оказал първа помощ. След това Ройдова била прегледана и от специалист.

Опитът Иванка да бъде ликвидирана с паста за зъби става три седмици след като е арестувана в съдебната зала в края на юни. Тогава Апелативният съд в Пловдив смени условната й присъда от 3 години с ефективно наказание за същия период. Магистратите постановяват Иванка да бъде задържана с мотива, че има опасност да се укрие. Ройдова остана шокирана от решението на съда. След ареста подсъдимата е откарана директно в Сливенския затвор. Остава там три седмици, до произнасянето на ВКС, който отменя задържането й под стража.

В момента Иванка е на свобода. Не й е наложена никаква ограничителна мярка. Тя обжалва пред Върховния касационен съд (ВКС) наказанието от три години затвор, което й бе дадено от апелативните магистрати в Пловдив. С молбата си до ВКС адвокатът на Ройдова иска присъдата й да бъде отменената и тя да бъде напълно оправдана за поръчката на шест убийства. Мотивът на защитата е, че няма доказателства за вината на пенсионерката. Очаква се върховните магистрати да насрочат датата за делото, на което ще бъде разгледана жалбата на Иванка.

Според държавното обвинение Ройдова е подбуждала двама мъже, единият от които агент от ДАНС, да отвлекат брат й Стойчо. След това да го принудят да подпише на нейно име пълномощно за разпореждане с наследството на починалия им баща в САЩ. 70-годишният Стойчо, който е диабетик, трябвало да бъде инжектиран с голяма доза инсулин, за да изглежда смъртта му естествена. Планът на Ройдова предвиждал ликвидиране и на неговите близки - сина му Георги, дъщерята Гергана, зетя и двамата внуци, на 8 и 15 г. Масовата екзекуция била замислена навръх Гергьовден, когато цялото семейство се събирало в пловдивското село Брани поле през 2016 г.

На всички заседания, проведени от двете съдебни инстанции до момента, Ройдова отхвърля обвиненията на прокуратурата. Тя твърди, че е търсила адвокат, който да й помогне да си върне наследството от САЩ и така попаднала на ченгето под прикритие. До издирването на подходящ юрист се стига, след като става ясно, че с поправено пълномощно ръка на милионите в САЩ слага болногледачката на баща й Недялка Бързакова.

Реклама

Милионите от Чикаго

Бащата Георги Ройдов е един от старите имигранти в Чикаго. Бяга от България и се установява край езерото Мичиган през 1951 г. В родината оставя трите си деца и не ги вижда повече от 30 години.

В Чикаго Георги Ройдов върти строителен бизнес, от който натрупва солидно състояние. Когато се пенсионира, се мести в Сейнт Питърсбърг, Флорида, където умира, а след себе си оставя огромно състояние.

До 1986 г. Георги не е имал връзка с децата си в България. След това поканил при себе си във Флорида дъщерите си Иванка, по-голямата й сестра Ана и сина си Стойчо. Само Ана решила да остане в Америка, на Иванка не й харесало там, а Стойчо дори не отишъл.

Реклама
Реклама
Реклама