Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10035545 www.bgdnes.bg

Героят на "Локо" Илко Пиргов след драмата със "Словачко": Бях готов за дузпите!

Големият герой на "Локо" (Пловдив) Илко Пиргов призна, че предварително е бил подготвен за развръзка с дузпи в реванша със "Словачко" от турнира Лига на конференциите.

Нашите спечелиха след изпълнението на наказателни удари с общ резултат от двата мача 3:4. А вратаря Пиргов спаси цели три изстрела от 11 метра на чехите! Българите оцеляха след 120 минути, в които домакините доминираха, но успяха да спечелят само с 1:0. Победата на "Локо" със същия резултат от първия мач в Пловдив означаваше, че всичко ще се реши с дузпи.
"Бях напълно готов за дузпите - заяви Пиргов след срещата. - Наясно бях, че вероятността да се стигне до такъв вариант не е никак малка. Играхме мъжки и въпреки че "Словачко" успяваше в определени моменти да ни притисне, ние постигнахме целта си. Всяка една спасена дузпа ми дава все по-голяма увереност, че мога да спася и следващата. Щастлив съм, че помогнах на отбора да спечели."
Пиргов коментира и следващия съперник пред "Локо" - датския "Копенхаген".
"Срещите с този силен съперник са бонус за нашия отбор и възможност да повишим още повече нивото си - заяви Пиргов. - Ще се опитаме да направим празник за нашите привърженици."
Треньорът на "черно-белите" Александър Тунчев не скри радостта си от драматичния успех в Чехия.
"Емоциите са големи - призна специалистът. - Беше трудно и на моменти имаше ситуации, в които съперникът да ни вкара втори гол. Нашите фенове не спряха да ни подкрепят през целия мач, вдъхнаха ни увереност и ни помогнаха да продължим. Много добре познавам качествата на Илко Пиргов. Той е дузпаджия и това ни направи по-спокойни от "Словачко" при изпълнението на наказателните удари. Но заслугата за крайната победа е на целия отбор."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама