Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/10036372 www.bgdnes.bg

Стефка Петревска, жив свидетел на феномена: Ванга спаси мама от отвъдното

Пророчицата се яви в съня й преди тежка операция от рак, разказва жената от Първомай

Ванга продължава да помага на хората от отвъдното. В това са убедени близки на пророчицата от Петрич, усетили сами нейната сила. Стефка Петревска е сред тези, чиято съдба е да бъдат в най-довереното обкръжение на Ванга. Нейната майка Витка Петревска живее в дома на ясновидката цели 11 години - от 1985 г. до 1996 г. На 11 август 1996 прочутата ясновидка си тръгва от нашия свят, за да продължи своята мисия във вечността. В последните години от живота на Ванга нейната приятелка Витка върти тяхното общо домакинство. В къщата си в Първомай Витка се прибира само в петък вечер, а в събота сутрин отново е на своя пост при пророчицата.

Реклама

Доста години по-късно, когато самата Витка води битка с тежко раково заболяване, Ванга се явява в съня й.

"Това се случи преди на мама да й направят операция за отстраняване на тумор - разказва Стефка Петревска. - Майка ми сънува себе си, лежаща на легло в болнична стая, като разпъната на кръст. В двете й ръце гори по една свещ. На челото й също. Ванга се появява в съня и казва: "Витке, на мен ми стига, че дойдох тук да те видя. Ти само не се плаши". После взема свещите и ги маха от нея. Чудихме се какво означава този сън, но сега аз имам за себе си своето обяснение. Убедена съм, че Ванга е помогнала на мама да премине успешно през това изпитание, въпреки че тогава беше на 85 години. След това майка ми доживя до 92 години и си отиде през 2020 г."

Ванга се явява в сънищата и на други хора и ги съветва какво да направят, за да сторят добро и на себе си, и на другите.

"Подобни случаи има много - разказва Стефка. - Мъж от Шабла, сънувал сън с Ванга, веднъж потропа на нашата порта заедно със своите близки. Без изобщо да се познаваме с тях отпреди това. В съня Ванга казала на мъжа да иде със семейството си да види Витка, нейната приятелка. "За да познае, че аз ви пращам, вземете едно шише розова вода", поръчала пророчицата. Когато видях непознатите хора пред нас, и все едно усетих присъствието на Ванга. Поканих ги и заговорихме. Те се учудваха защо ясновидката е поръчала да вземат розова вода. Но в нашето семейство се знаеше, че при Ванга винаги имаше големи количества розова вода. С бутилки. След баня тя винаги се мажеше с нея. Пръскаше и в къщата, за да ухае хубаво."

Самата Стефка също е получавала съвети от Ванга и от нейните думи разбира, че човешката съдба е предопределена, но само до определена степен. Свободната воля, с която Бог е дарил хората, може да променя важни житейски събития.

"Завърших машинно инженерство в София и по разпределение трябваше да работя в Бухово - споделя за себе си Стефка Петревска. - Отидох при Ванга и я попитах какво да правя. Исках да ми даде съвет.

Тя ми отговори следното: "Пред теб има два пътя. Единият е да останеш да работиш в София. Там ще се омъжиш, ще имаш две деца, но ще се разведеш. Ако се върнеш в Първомай, ще имаш хубаво семейство, пак две деца, но ще си изгубиш професията. Няма да можеш да работиш по специалността си. Когато вземаш решение, имай предвид, че близките ти тук ще имат голяма нужда от теб". Животът, който имах след това, само потвърди думите на Ванга. Тя виждаше човешката съдба. Но виждаше и това, което ти сам можеш да промениш в тази нейна рамка. Разбрах, че на хората се дава свише и правото на свободна воля. Имаме своя избор. В крайна сметка ние не сме програмирани роботи, подчинени единствено на един предначертан план. Но доколко можем да се променяме, какви са нашите граници... Това са въпроси, на които само феномени като Ванга могат да имат отговор.

Четете още

Илиана Раева: Бях на косъмче от отвъдното, Ванга ми каза да ида на баир и да слушам пилци

Илиана Раева: Бях на косъмче от отвъдното, Ванга ми каза да ида на баир и да слушам пилци

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Людмила и Ванга викат духа на Леонардо

Не искам дарбата на прабаба ми Ванга!

Не искам дарбата на прабаба ми Ванга!

Тайни емисари изпитвали Ванга

Тайни емисари изпитвали Ванга

Реклама
Реклама
Реклама