Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10193538 www.bgdnes.bg

Гочето Василев амбицира щерките с приказен круиз

Генерала покорява Европа с децата

Треньорът, извел три български отбора до шампионската титла - Георги Василев, амбицира малките си дъщери преди началото на учебната година с приказен круиз. София (16) и Гергана (8) в компанията на тати разгледаха забележителности в Гърция, Хърватия и Италия, като се возиха и на луксозен круизен кораб.

Целта на занятието, както се смее самият Василев, е била да стимулира интереса на малките принцеси и за уроците, които ги очакват, и да ги зареди с ентусиазъм за срещите с приятелите в школото.

Реклама

"Целта ми беше да стимулирам децата - признава треньорът, известен с прякора Генерала. - Но и за мен беше много интересно. Макар и покрай футбола да съм посещавал много страни и градове, то да отидеш да разгледаш е много интересно. Футболът, какво - отиваш на стадиона, хотела, мислиш за мача, нямаш време за туризъм. Сега беше по-различно и интересно и за мен."

Децата най-много ахкали в средновековен замък в Сплит, във Венеция и в малко градче на 100 километра от град Бари. На последното място има църква с уникални икони, но момичетата видели в нея за пръв път истински музикален орган.

"И тримата бяхме впечатлени и от самия кораб, който е нещо огромно. Такава беше програмата, че трябваше два от дните да пътуваме и бях малко притеснен дали на децата няма да им доскучае. Но стана точно обратното - беше страхотно интересно. На борда има всякакви забавления, занимания за децата, театър, развлечения, басейни, дори не успяхме да видим всичко", разказва още Василев.

Дали приключението ще изиграе положителната роля, с която е било замислено? Самият Василев през смях признава, че силно се надява, но... той е прекалено добър и "мек" като баща.

"Никога не мога да им се скарам, да ги накарам едва ли не насила да правят нещо, а и не искам, не го смятам за правилно. Ето, сутринта голямата не си оправи леглото (смее се). Ама как да й се скарам, говорим кое как трябва и кое не е редно. Но на 16 години момичетата са в особена възраст, така че ще видим каква ще е ползата от нашето пътешествие", весели се Генерала.

Реклама
Реклама
Реклама