Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10202143 www.bgdnes.bg

Мария Бакалова в сензационно интервю: Снимките ми в "Бащата" бяха по-важни от "Борат 2"

Там намерих истинските си учители и получих шанс да ме забележат, казва актрисата

Ролята на живота си получава Мария Бакалова още като съвсем млада актриса.
И не, това не е участието й в "Борат 2", което й донесе номинация за "Оскар". Мария Бакалова до голяма степен определя участието си в българския филм "Бащата" като изключително значимо събитие в кариерата й.
Тогава тя е все още млада актриса, а от днешна гледна точка определя кастинга като сбъдната мечта.
"Режисьорите на филма всъщност са моите истински учители, така че работата с тях беше сбъдване на най-голямата ми мечта да участвам в техните филми", казва Бакалова пред Стив Понд от онлайн изданието The Wrap, като визира режисьорите на филма Кристина Грозева и Петър Вълчанов.
"Молех се един ден да бъда част от нещо, което те правят... Когато чух, че мога да бъда част от "Бащата", си казах: "Господи,това е най -добрият ден в живота ми!".
Въпреки че огромният успех за бургазлийката идва с участието и в "Борат", тя е категорична, че това не би се случило, ако не са били именно Грозева и Вълчанов. По думите на 24-годишната супер звезда тя е учила само обща актьорска игра в НАТФИЗ, а режисьорите на "Бащата" са я научили да бъде филмов актьор.
Мария Бакалова се появява за малко в лентата, но присъствието й се усеща през целия филм. Тя е на мнение, че филмът носи "наистина, наистина силно женско послание".
"Филмът е за това как този баща ще живее живота си без майката, ще оцелее ли", каза Бакалова. "Важно е, историята е нещо за семейството, как трябва да се подкрепяме и как трябва да се съберем и да се обичаме повече."
Вълчанов и Грозева казват, че са се запознали с Бакалова, докато тя е била още в училище, и са изумени колко страхотно се представя на снимачната площадка, облечена в стара комунистическа униформа по време на екстремни жеги. Сега, след като Бакалова стана голяма звезда, двамата режисьори не могат да й благодарят достатъчно.
"Мария има физическа и духовна връзка с прототипа на характера на майката", казва Вълчанов. "Сега е моментът да я поздравя и да й кажа голямо благодаря", допълва режисьорът пред The Wrap.

Реклама


Не забравя майка си

Мама Би, така приятелите на Мария наричат майка й Румяна Бакалова. Поводът да се обръщат към нея е да й честитят рождения ден.

Мария поздрави майка си с видео, което публикува в своя инстаграм. Пред своите 376 хил. последователи, сред тях и световни знаменитости, Мария написа:
"Честит рожден ден, мила мамо. Обичам те безкрайно много и съм най-щастливият човек на света, имайки те за свой родител. Бъди ми много здрава и все така силна, бореща се и вдъхновяваща! Пожелавам ти да имаш най-вълшебната година досега!"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама