Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10273901 www.bgdnes.bg

Боби обжалва конгреса при загуба от Бербо

Организация за обжалване на извънредния конгрес на БФС вече са направили от сегашното ръководство, издадоха от футболната централа пред "България Днес".
В случай че Борислав Михайлов не бъде преизбран, процедурата трябва да бъде задвижена още днес. Дори бившият ни национален вратар да запази поста си, документите пак ще стигнат до съда, но в този случай, за да бъде сбирката призната за редовна, вместо за извънредна и ръководството да остане автоматично за още четири години. Преди съдът да насрочи форума за днес, Изпълкомът гласува да има редовен през март следващата година. Конгресът трябваше да се състои още през миналата година, но заради мерките срещу коронавируса това така и не стана, макар датата да бе определяна на два пъти.
Днес в зала 1 на НДК се очакват около 600 души, като от тях 508 ще са делегати, наблюдателите от УЕФА и ФИФА, кандидатите за президент и по двама души от щабовете им. Всички ще влизат с документ за ваксинация, преболедуван коронавирус или отрицателен ПСР тест, какъвто ще може да се направи и на място.
Най-сериозният кандидат - Димитър Бербатов, призна, че не е наясно с организацията за събитието и дали изобщо ще бъде допуснат в залата. "Единственото, което знаем за конгреса, е, че ще има интегрална бюлетина. Не знаем кои ще са делегатите, дали ще бъдем допуснати в залата. Ще има две различни охранителни фирми - една вътре и една отвън. Защо е тази вътре? Ние ще се бием ли? Също така излезлите документи. Виждате за какво става въпрос с тези разкрития и откъде са тръгнали. Най-нормалното би било един човек да оттегли кандидатурата си за президент на БФС. Ние не плюем, а показваме истината. Ако все още някой говори, че нямаме програма за развитие, е зверско лицемерие и мързел", ядосан е бившата звезда на националния ни тим.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама