Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10303612 www.bgdnes.bg

Мисис България спасява семейство без дом

Историята на баба Роза, дядо Павел и сина им я разплаква

Жилището на семейството изгаря, живеят в мазе без ток и тоалетна - подз.

Помощ на семейство с опожарен дом оказва Мисис България!

Най-красивата омъжена българка през 2018 г. Роксана Кирилова се включва в благотворителната инициатива, след като историята на баба Роза, дядо Павел и техния син я трогва до сълзи.

Тримата живеят в къща в центъра на столицата, докато една нощ късо съединение не превръща дома им в изпепелени руини. Те остават без покрив над главите си и са принудени да живеят в мазе, в което няма ток, вода и дори тоалетна.

Реклама

Положението им още повече се усложнява, когато дядо Павел пада и се оказва в болница "Пирогов" със счупени ребра и таз. Най-вероятно той няма да бъде опериран, тъй като е доста възрастен и може да не издържи самата операция. Когато се завърне, той ще живее със сина си в мазето, а баба Роза ще се премести временно в таванско помещение.

"Една нощ не можех да заспя и попаднах на историята, разказана от "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще". Свързах се с тях, защото исках да помогна. Купих хладилник, пералня и хранителни продукти и отидох на място да се срещна с хората. Въпреки всичко, което е преживяла, в очите на тази прекрасна възрастна жена освен сълзи имаше и надежда. Това беше надежда, че къщата и спомените им, които са градили цял живот, ще бъдат върнати", разказа пред "България Днес" Кирилова, която също има благотворителна фондация - "С любов към теб", и често помага на хора в затруднено положение.

Мисис България разказа как семейството оцелява - спят с 5-6 одеяла, защото нямат отопление, а мазето дори няма врата. Няма къде да се изкъпят и да отидат до тоалетна. "Целта е да бъде възстановена до края на месеца поне едната стая, за да бъде прекарано електричество и да могат да се отопляват. В момента работи един човек, но ако се включат още, ще стане бързо. Финансовите средства също ще са подкрепа", отправи апел Кирилова.

И си признава, че е плакала, когато се е срещнала очи в очи с тежката съдба на Роза, Павел и техния син.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама