Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10440207 www.bgdnes.bg

ЦСКА с най-слаба атака в Европа

ЦСКА е сред отборите с най-слаба атака във всички европейски турнири този сезон! След загубата с 0:2 в гостуването на "Бодьо/Глимт" тимът на Стойчо Младенов остана само с един отбелязан гол в първите пет мача в групите на Лигата на конференциите. Той дойде в първия мач срещу "Рома" при загубата с 1:5.

Единственият друг отбор с подобно "постижение" в този турнир е "Макаби" (Хайфа), но израелците имат спечелени 4 точки срещу само една за българския представител. С един гол повече от ЦСКА е вкарал дори гибралтарският "Линкълн", който обаче е с пет поредни загуби и 0 точки. По-лоша голова разлика от "червените" (1:10) имат само споменатите гибралтарци (2:15) и арменският "Алашкерт" (3:14). Това са и единствените два тима с пет загуби в групите на турнира. С една точка, колкото има ЦСКА, са още румънският "Клуж" и "Кайрат". Комшиите са отбелязали два гола, докато казахстанците имат 6. В групите на Лига Европа няма нито един отбор със само едно попадение, докато в Шампионската лига само по веднъж са се разписвали "Динамо" (Киев), "Шахтьор" (Донецк) и "Малмьо".

Реклама

Добрата новина за ЦСКА след загубата в Норвегия е, че тимът на Стойчо Младенов успя да се опази от контузии на ледения изкуствен терен в Бодьо. Освен това треньорът смени рано Георги Йомов, Амос Юга и Жеферсон, за да ги запази свежи за гостуването на "Лудогорец" в понеделник.

"Смените ги предприех, за да съхраня част от играчите за следващия двубой - призна Стойчо. - Смените на Йомов, Юга и Жеферсон бяха точно такива. Доволен съм, че завършихме мача без контузии. В такива мачове придобиваме опит. Всичко това ни е само от полза, един бонус за нашия отбор. Сравнихме, видяхме на какво ниво сме, къде трябва да засилим конкуренцията. Едно голямо благодаря на нашите фенове. Пристигнаха и ни подкрепяха непрекъснато."

"Нямам право да коментирам смяната и да се сърдя - коментира Йомов. - Това са треньорски решения. Не смятам, че има притеснение. Така се развиват мачовете. Никой не иска да губим. Ще си обсъдим нещата през идните дни, мобилизираме се максимално за мача с "Лудогорец" и трябва да вземем задължителна победа."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама