Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11555920 www.bgdnes.bg

Юрген Клоп се закани: Ще гоним "Сити" като луди!

Германецът недоволства от трансфера на Ерлинг Холанд

"Ливърпул" не се отказва от битката за титлата във Висшата лига! "Червените" победиха с 2:1 коравия "Астън Вила" на клубната си легенда Стивън Джерард и се изравниха по точки с лидера "Манчестър Сити" преди снощното гостуване на "гражданите" на "Уулвърхямпън". Успехът над "Вила" не дойде никак лесно - "Ливърпул" допусна гол в началото на мача, но изравни бързо чрез Жоел Матип, а през втората част обърна резултата с попадение на Садио Мане.

"Показахме масивен, изключителен, невероятен манталитет - похвали футболистите си мениджърът Юрген Клоп. - Мане вкара страхотен гол, наистина впечатляващ. И след това трябваше да стиснем зъби и да се борим. Ще продължим да гоним "Сити" като луди. Няма нужда да хабим енергия и да се надяваме те да загубят. Не, трябва да мислим само как да побеждаваме и това не се е променило."

Реклама

До края на сезона "Ливърпул" има още четири мача. В събота тимът на Клоп играе с "Челси" финал за Купата на Англия, след това среща "Саутхямптън" и "Уулвърхямптън" във Висшата лига, а накрая се изправя срещу "Реал" за трофея в Шампионската лига. От своя страна "Сити" има още два двубоя във Висшата лига след снощния срещу "Уулвърхямптън" - гостуване на "Уест Хям" и домакинство на "Астън Вила". При равни точки в края на сезона шампионът може да бъде определен по голова разлика, която в момента е по-добра за "Сити"

Същевременно Клоп не остана особено доволен от трансфера на Ерлинг Холанд в големия съперник. "Сити" официално закупи норвежеца за 75 млн. евро от "Борусия" (Дортмунд). "Много добър играч - коментира Клоп. - Ще ги направи много по-силни, но "Сити" никога не е бил и няма да бъде тим, който печели заради един играч. Те имат специфичен стил и смятам, че той изведнъж ще разбере, че ще бележи много голове на втора греда, където само ще поставя крака си на пътя на топката. За наше съжаление това е наистина добра покупка за тях."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама