Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11872344 www.bgdnes.bg

България остава във волейболния елит

Синът на Владо Николов блести пред погледа му

Волейболният тим за мъже на България е на крачка от голямата си цел - оставане в Лигата на нациите!

Изключително подмладеният ни отбор записа първи успех в турнира. Момчетата на Ники Желязков сразиха с 3:0 азиатския шампион Иран. Срещата бе от втората седмица на Лигата на нациите, която се провежда в София.

Реклама

При успех в следващия двубой срещу Австралия България на 99% ще остане и през следващата година във волейболния елит.

Нашият тим заедно с "кенгурата", Канада и Словения нямат гарантирано място в турнира. Лигата на нациите ще напусне този, който е най-ниско в крайното класиране. Останалите 12 тима имат гарантирано място в елитния турнир.

С успеха над Иран България се изкачи на 13-о място с 5 точки. Последни, без успех и актив са Австралия. Срещата между нашите момчета и "кенгурата" е в петък от 20,00 в "Арена Армеец" и може да се наблюдава по Макс Спорт 3. Освен с Австралия на "лъвовете" им предстоят срещи през уикенда със САЩ и Бразилия.

"Прогресът ни е очевиден, но трябва да работим и се надявам да донесем още много победи. Прекрасно е усещането да играем пред родна публика. Много се радвам за победата. Излизаме и даваме всичко от себе си и ще се опитваме да зарадваме публиката с още победи", каза след срещата най-резултатният в нашия отбор Алекс Николов.

18-годишният талант заби 20 точки пред погледа на легендарния си татко Владо Николов. Бившият диагонал изгледа срещата в компанията на екстреньора на "лъвовете" Пламен Константинов и либерото Теди Салпаров. Да подкрепи отбора заедно с жена си и двете си деца бе и лидерът на тима ни Цецо Соколов. Един от най-добрите диагонали в света реши да пропусна Лигата на нациите, за да може да е в топформа за предстоящото световно първенство.

Според треньора Ники Желязков победата над Иран ще даде допълнително самочувствие на тима ни за останалите срещи.

"Австралийците са високи момчета с разпределител, който взема топката метър над мрежата. Това може да ни създаде проблеми в организацията на блокада. Така че трябва да излезем напълно концентрирани срещу тях. Имаме доста задължаващ елемент за спечелване на тази среща. Ще търсим начин да го направим. Имаме още много къде да се развиваме като цяло в играта на блокада, защита. Това е елемент, който не става за един ден. Работим за всичко, анализираме всеки елемент, състезател и детайл и се стараем да работим. Но както съм казвал, винаги трябва време. Не става винаги веднага", добави Желязков.

Реклама
Реклама
Реклама