Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12285760 www.bgdnes.bg

Иван Демерджиев: Човешка грешка е основната версия за катастрофата на АМ "Тракия" (Видео)

Човешка грешка е основната версия за катастрофата с автобуса до Стара Загора, каз авътрешният министър Иван Демерджиев при откриването на нов център за административно обслужване на гражданите в София, което приема заявления за издаване на лични карти, паспорти и документи с възможност за заявление за прием онлайн на гише. Той е в постоянен контакт с министъра на здравеопазването Асен Меджидиев.

„И този инцидент, и предходният до Велико Търново, не се дължат на бездействие на полицията или пътни условия", уточни Демерджиев.

Реклама

„Първо ще бъдат извозени непълнолетните и малолетните лица. Ще осигурим ескорт от МВР. Те ще бъдат предадени на границата на сръбските власти, за да стигнат до домовете си. Когато приключат процесуално-следствените действия, и пълнолетните ще бъдат ескортирани до границата", каза още министър Демерджиев.

Той поздрави екипите на полицията, пожарната и Бърза помощ за бързата реакция.

За убийството на щвейцарския бизнесмен в Перник посочи, че е ясен извършителят и механизмът на извършване на престъплението.

Демерджиев каза още, че писмото на прокуратурата за създаване на общ щаб за изборите не е пристигнало при него. В зависимост от параметрите на сътрудничеството, което се предлага, той ще реши дали да участва. На миналите избори Иван Гешев отново предложи на МВР общо звено, но тогава такова не беше създадено. 

Очаквайте подробности.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама