Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/14098750 www.bgdnes.bg

Подаграта удря болезнено нощем

Изоставяйте тлъстите меса, насочвайте се към вегетариански ястия

Подаграта е болест, която се характеризира с болки, подуване и възпаление на ставите, най-често на ставата, която е в основата на големия прьст на крака. Това заболяване е разпространено сред мъжете. Особено при преуспелите и тези с висок коефициент на интелигентност.

Заболяването се отличава с високо съдържание на пикочна киселина в кръвта. Това води до отлагане на кристали пикочна киселина в тъканите около ставите, което всъщност причинява болката.

Реклама

Симптомите на подаграта включат повишено, но вариращо съдържание на пикочна киселина в кръвта и внезапната поява на остър и повтарящ се артрит.

От какво се причинява?

Подаграта се причинява от неспособноста на тялото да усвоява белтъчините в храната. В течността на ставите се образуват кристали пикочна киселина, които карат тялото да отделя пикринови съединения, които предизвикват възпаление и силни болки. Лошият хранителен режим, липсата на физически упражнения и затлъстяването са преките причинители на подаграта. Почти половината случаи на това заболяване са наследствени.

Развива се бавно. Съпровожда се от силни болки, особено през нощта. Кожата в областта на ставите отича, зачервява се, често се наблюдава и повишаване на температурата.

Болните от подагра трябва да спазват следната диета. Не бива:

1. да се пие алкохол и газирани напитки;

2. да се ядат мазни бульони, мариновани продукти, чесън, хрян, горчица;

3. да се консумират консерви, кисели плодове и кисели сокове и сладки храни;

4. да се ядат тлъстите месни и риби супи;

5. да се ядат пържени, запечени, задушени месни и рибни блюда;

6. да се яде черен дроб, бъбреци, сърце;

7. да се ядат пушени храни, колбаси, консерви;

8. да се ядат бобови храни - соя, фасул, грах.

9. да се ограничи употребата на: лапад, спанак, цветно зеле, ряпа, кашкавал, шоколад, какао;

10. да се намали количеството на солта;

11. може да се яде повече нишестена храна и храни, съдържащи повече целулоза (влакнини).

Реклама

В менюто да се включат:

12. вегетариански супи или блюда, сварени с лек месен или рибен бульон;

13. месо от заек и кокошка;

14. всякакви млечни и млечно-кисели продукти;

15. плодове, зеленчуци, зелени салати, зърнени плодове.

16. От плодовете, зеленчуците и зелените салати най-предпочитани са тези, в които има много калий (тиква, патладжан, тиквички, зеле, моркови, краставици, зелен грах, червен сладък пипер, ряпа, магданоз, целина, кайсии, банани, праскови, ябълки, круши, дини, грозде);

17. От зърнените плодове особено полезни са тези, които имат яркочервен, тъмен и син цвят - вишна, череша, капина,

18. Трябва да се пият повече течности - 2 - 2,5 л вода на ден.

Изпълнявайки тези препорьки, можете да избегнете развитието на болести, свързани с повишено ниво на пикочната киселина в кръвта.

Лечение на подаграта с лечебни храни

19 рецепта - прясно краве масло се слага в тенджера да се разтопи на слаб огън. След като кипне, се обира горният слой. Прибавя се спирт и се разбърква добре. Сместа се запалва и се изчаква, докато изгори. С получената смес се натриват болните места. Средството се смята за едно от най-ефикасните при подагра.

20 рецепта: ужилването от пчели се смята за ефикасен начин за лекуване на подагра, обаче трябва да се прилага внимателно. Пчелната отрова е силно токсично вещество и може да предизвика алергични пристъпи при някои хора.

Средството е допустимо само за тези, които със сигурност знаят, че не са алергични към пчелни продукти.

21 рецепта: препоръчва се консумирането на големи количества пресни плодове от горска ягода.

22 децепта: 1-2 ч.л. боровинки се заливат с 1 ч.ч. вряла вода. Съдът се увива и се оставя да престои 3-4 часа. Добавя се захар на вкус. Пие се по 1/4 ч.ш. 5-6 пъти дневно при проблеми с обмяната на веществата, подагра и ревматизъм.

23 рецепта: сварен и смачкан корен от черна ряпа се налага върху болното място при подагра.

24 рецепта: смесват се ментон, анестезин, новокаин - по 1,5 г, спирт 90% - 100 мл. С получената течност се намазват засегнатите места 2 пьти дневно.

25 рецепта: гроздето оказва благотворно влияние при тази болест. То не съдържа белтьчини, а намиращите се в него съединения на органичните киселини изгарят напълно до вълероден двуокис и вода. Като се прибави диуретичното действие и изменената обмяна, постигат се благоприятни резултати при подаграта.

26 рецепта: краставичният сок влияе благотворно при подагра и ревматични заболявания, тъй като спомага за изхвър-ляне на пикочната киселина.

27 рецепта: ситно настърган хрян се поръсва сьс захар и се оставя да престои известно време. От сока се пие по 1 ч.л. 3 пъти дневно по време на хранене.

28 рецепта: черешите, ягодите и касисът са добро лечебно средство против подагра.

29 рецепта: сминдухьт се прилага виншно под формата на топла каша при подагра.

Билкова смес има целебен ефект

Лечение на подаграта с целебни билки:

Вариант 1: Червен кантарион, бутрак и пача трева - по 100 г. Три с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Вариант 2: Корен репей и листа горска ягода - по 100 г; изсипливче - 75 г. Три с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 мл 4 пти на ден 30 минути преди хранене.

Вариант 3: Листа касис, бял равнец, листа горска ягода, мента, полски хвощ - по 100 г. 3 с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 мл 4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Вие питате, проф.Мермерски отговаря:

Край на коксартрозата!

Уважаеми проф.Мермерски, обиколих много ортопеди. Моля ви, дайте ми нещо ефикасно за коксартроза, болките са неописуеми.
С почит: Иван Александров, Велико Търново

Само тези, които не са страдали от коксартроза не знаят каква болка и какви трудности създава това заболяване при движение.

1 рецепта - от Цветана Кръстева, Монтана
Тя се е излекувала от коксартроза със следната рецепта. "Изживях 10 месеца страшни болки. пих всякакви лекарства за ишиас, дископатия, остеопороза, коксартроза, шипове и какви ли не болести, но нямаше никаква полза. Всеки вдига ръце и казва:"Така е, ще боли".

Аз съм упорита, реших и махнах всички лекарства и започнах; къде, какво чуя, кой какво каже - опитвах и успях! Ето моята рецепта, с която след 4 процедури успях. Пробва я моя братовчедка и вече не куца.

Вземат се 4-5 средно големи картофа, сваряват се и се намачкват на каша, слага се 1 с.л. нафталин и 1 с.л. олио. Сместа се разбърква добре и още топли картофите се разстилат върху плат. Слага се на кръста и отгоре се поставя найлон и плътна превръзка. След известно време се получава нещо като боцкане (като при нагревки), държи се, докато може да се търпи. След 4 процедури имах голями подобрение.

Помолих личния лекар да ми предпише 5 нагревки. След втората плаках на улицата и се прибрах с такси. След това започна истинско чудо. Когато се сетих за болката, се ослушвах и оглеждах дали е вярно. Докато правех нагревките, не правех нищо друго.

След това правих през ден уринотерапия. намокра се с урина една кърпа, слага се на болното място, отгоресе поставя вестник и стар ластичен чорап да крепи превръзката. А през деня, в който почивах, мажех болното място със загряващо мазило. И така всеки ден в продължение на цял месец. Имам слаби болки, когато много се преуморя и когато ще се разваля времето.

Четете още

Щадете очите!

Щадете очите!

Отслабвайте лесно и разумно!

Отслабвайте лесно и разумно!

Щадете простатата!

Щадете простатата!

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Реклама
Реклама
Реклама