Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5410393 www.bgdnes.bg

Разкъсвания на белия дроб причинили смъртта на журналиста Димитър Генчев

Вече е ясна причината за смъртта на журналиста Димитър Генчев, който почина в неделя сутринта в болницата в Добрич.

В сряда Митко претърпя сериозна катастрофа на пътя между Калиакра и Каварна. По неговите думи той е карал с 80-85 км/ч, когато бус е започнал с висока скорост да го изпреварва и го е изтикал извън пътя, съобщи Offnews.bg. Веднага след катастрофата негов приятел е изразил съмнение, че бусът го е изтикал нарочно, самият Митко обаче не смяташе така.

Реклама

От удара в канавката колата е смачкана напълно, но Митко твърдеше, че се е разминал, защото е бил с колан и само си е ударил главата, но нищо му няма.

Оказва се обаче, че при удара коланът е разкъсал белия му дроб и той е започнал да се пълни с вода.

Митко не е отишъл в болница до събота, когато е почуствал затруднения в дишането. В събота лекарите също не са установили проблема с белия дроб и са поискали да го изпишат.

Рано сутринта в неделя съпругата му и синът му са дошли от Каварна в Добрич, за изписването. Обаждането за смъртта на Митко ги е заварило в самата болница, точно пред вратата на отделението.

Разкъсванията на белия дроб са установени едва след смъртта му. Към момента нямаме коментар дали е било възможно да бъдат установени в събота и можело ли е това да спаси живота на Митко.

По негово желание тялото му ще бъде кремирано, а прахът му ще бъде разпръснат в морето от скалите на Калиакра, мястото където той много обичаше и където е бил минути преди фаталната катастрофа.

По всяка вероятност церемонията ще бъде другата седмица, но все още няма уточнена дата.

Реклама
Реклама
Реклама