Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6300752 www.bgdnes.bg

Полицай Николай Карбанов: Откраднаха 133 000 евро от сина ми

Отмъкна ги съучастничка в подготовката на убийството ми, сега му е приемна майка

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Замесена в подготовката на моето убийство открадна 133 000 евро от отвлечения ми син в Холандия. Тази жена - Дора Кондакова - дори е сложена за приемна майка на сина ми Атила."


С това шокиращо разкритие на полицай Николай Карбанов продължава съдебно-криминалната сага с отвлечения зад граница 11-годишен син на топполицая Николай Карбанов.

Реклама


Както "България Днес" описа в свое разследване, малолетният Атила е изкаран нелегално в чужбина от своята майка Веселина Георгиева в края на 2013 г. и обявен за издирване от Интерпол. Шест месеца по-късно е установен от полицията в Холандия с майка си.
Таткото Николай започва мъчителна съдебна битка за връщане на детето. Тогава идва още един неочакван удар.


"В края на 2015 г. майката на Атила в съучастие с нейната приятелка Дора Кондакова организират от Холандия убийството ми. Това наложи с цел запазване на живота ми да бъда скрит в тайна квартира за 29 дни от служители на полицията", разкри Николай.


Черешката на тортата е, когато от холандската закрила на детето обявяват съучастничката в подготовката на убийството му - Дора Кондакова - за приемна майка на отвлечения му син.


До 18 май 2016 г. Николай не вижда, не чува и не получава каквато и да е информация за момченцето си. Включително и от холандската служба за закрила на детето.


Накрая се оказва, че Кондакова е отмъкнала въпросните 133 000 евро от детето. Парите са били изплатени като застраховка за смъртта на майката на Атила, която умира при катастрофа край Ямбол при едно от тайните си връщания в България, разказва Карбанов и пита ще има ли възмездие за престъпленията.


Но това съвсем не е всичко в драматичния сюжет. След разследването на "България Днес" изплува още мрачна информация за Дора Кондакова. Полицейски източници бяха категорични пред "България Днес", че Кондакова е уволнена от МВР за корупция. А след натирването й от министерството е завъртяла афера с трафик на дрога в Германия, Белгия, Холандия и Люксембург.


"Там пътува свободно, защото няма граничен контрол. Тя е от единичните случаи в системата, която не е възстановена на работа. Смятайте колко много се е издънила и какво прави сега", разказаха пред "България Днес" нашите източници.

Реклама
Реклама
Реклама