Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6955870 www.bgdnes.bg

Топастроложката Алена: Върнете заемите си преди 27 юли

Затъмнението и ретроградният Меркурий: Не предлагайте брак и мерете думите си

Най-очакваното събитие на небосклона през юли - лунното затъмнение на 27 юли, е капка в морето от астрологични катаклизми този месец. Това разказа за "България Днес" топастроложката Алена, която направи специално за читателите на вестника разбор на най-значимите събития от звездите за периода.

Реклама

Въпреки че е едно от очакваните с нетърпение, лунното затъмнение на 27 юли не е предвестник на радости, смята Алена. Причината - събитието е в разгара на ретроградния Меркурий.

"Ще сме свидетели на едно от най-продължителните лунни затъмнения. Луната ще е в сянката на Земята почти час и половина и ще се обагри в ален цвят. Луната е в съзвездие Водолей и засилва стремежа към интересни познанства, желанието за проникване в невидимия свят, изява на силната интуиция. Желанието за докосване до нови знания за Земята, Вселената, Съзиданието ще е водещо, но пречупено през ретроградния Меркурий, докосването може да е подвеждащо и да ни хвърли в тъмата на душевната ни разруха, а при по-лабилните дори до психически разстройства. Начинанията са забранени, тъй като нашите инстинкти са забавени, както и мисловните ни процеси. Оковано е светлото начало на Съзиданието и са освободени тъмните сили на Мрака и дори на Злото, които в съчетание с ретроградните Меркурий и Марс имат силата да предизвикат словесна и физическа агресия, разпалване на конфликти, неочаквана негативна промяна на естественото житейско русло", предупреждава Алена.

Астроложката съветва всички длъжници, без значение дали дължат добро дело и дума или пари някому, да изчистят дълговете си. В противен случай кармата им занапред може да се опетни и да си създадат неприятели. "Преди деня на затъмнението е добре, ако имаме възможност, да върнем взетите заеми или отдавна забавени дългове към близки и познати, за да не си създадем неприятели, за да не стигнем до физическо насилие спрямо някого или от някого, на когото сме длъжници", алармира още тя.

Алена е категорична, че периодът, в който попада така чаканото затъмнение, не е благодатен. Причината - червената планета Марс отново ще се приближи до Земята. А това вещае прокоба и дори война. Някои обаче ще бъдат пощадени. "Предстоящото приближаване на Марс към Земята за пореден път ще е най-голямото! Че как иначе да се плашим от него? За плашливите да припомня, че всеки път ние, земляните, сме оцелявали и мечът на Марс не успяваше да ни достигне. Дали ще ни подмине марсовият гняв и агресия и този път? Като астролог знам отговора и поне за България съм сигурна, но за други части на света гаранция не мога да дам", категорична е Алена. По думите й през юли струпването на планетарни движения, събития и изменения често довежда мнозина до паника, подсилена с фазата на ретроградния Меркурий. Планетата е в Лъв и е ретрограден период от 26 юли до 19 август. И това може да изиграе лоша шега на мнозина.

"Типично за тази ретроградност на Меркурий е възвеличаването на егото дори и в хората, които кретат безлични в блатото на посредствеността. Мъничкото им его, самонадуло се до огромен балон, ги заблуждава да си внушават, че ще успеят да си извоюват признание и да се наложат над по-умните. В този период може и да го постигнат. Уви, временният успех при някои от тях ще им донесе бъдещи разочарования и подигравки. Такива хора има навсякъде, има ги и в ГЕРБ и в БСП и някои от тях са много речовити и стигат до словесна агресия, но не в пленарната зала. И двете партии ще си спестят проблеми, ако забранят публичните изяви на бърборковците с проблемен интелект в своите редици за времето на ретроградния Меркурий", съветва политиците Алена. Но не пропуска и другите хора.

"Вибрацията на деня е носител на двойна кармична разплата между членове на семейство, делови партньори, обвързани с инвестиции, на междудържавно ниво, при подписване на спогодби, по време на обратното движение на Меркурий", посочва Алена. Освен Меркурий Марс също ще е в ретроградна фаза - във Водолей от 27 юли до 14 август. И това също не носи позитиви, предупреждава Алена. "Потребността да бъде чувствана и изживявана личната свобода е от огромно значение, затова в този период, дори и ако обичащи се хора са сгодени, предложение за брак може да бъде отказано, други трудно ще се решат, дори и ако са сгодени, да сключат брак, а за съжителство на семейни начала не говорим!", разкрива астроложката. И съветва всички да мерят думите си на 27 юли - денят на затъмнението, но и ден на опозицията Слънце - Марс.

Реклама
Реклама
Реклама