Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7093988 www.bgdnes.bg

Приятели се грижеха до последно за Стоян Дуков

В последното си интервю: След Митко животът ми бе ад!

Приятели се грижеха до последно за състоянието на големия ни аниматор Стоян Дуков, научи "България Днес". От години той бе разделен със съпругата си Вера и живееше отделно от нея. За кончината на популярния аниматор първа съобщи дъщеря му Златина. "Отиде си моят татко. Който иска да го изпрати, да дойде в сряда от 12,00 часа в църквата "Св. Параскева", обяви архитектката. Според близките им бащата на Дим Дуков и жена му - популярната в близкото минало стюардеса Вера, решили да се разделят преди години. Оттогава се виждали поне веднъж в седмицата. Стоян бил подпомаган от приятели, които се грижели нищо да не му липсва. "Не си е отишъл в нищета, идваха децата, внуците", казват приятелите на аниматора.

Бащата на Дим Дуков получи трети инсулт след кончината на сина си и след това бе почти парализиран. Движеше се с количка. Малко след като навърши 87 години, Тачо, както го наричат приятелите, получи четвърти инсулт и той бе фатален за него. "Нямам право да се оплаквам, но истинският ми лош период започна, като влязох в 80-те, всичко се превърна в ад. Отиде си Митко, изкарах инсултите, окуцях. Губеха ми се думи и таман се надигнах, и завъртях гръбначен прешлен, направо съм инвалид", сподели ни в последното си интервю Стоян Дуков.

Художникът е режисьор на над 50 авторски филма, автор е на множество карикатури, плакати и илюстрации на книги. Сред най-известните му анимационни филми са "Ябълката", "Къщи крепости", "Га", "Март" и много други. Стоян Дуков има прекрасни внучки Рада и Мира, кръстена на татко си Радомир. Има и дъщеря Златина, която работи като архитект.

Редакцията изказва съболезнования на семейството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама