Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7095498 www.bgdnes.bg

Свидетелка, измъкнала се на косъм от извратеняка: Убиецът Северин тичаше след Вики!

Млада жена разпознава и заковава убиеца на журналистката от Русе  - 21-годишния Северин-Селяйдин Надеждов Красимиров, научи "България Днес"! Във фаталния ден на 6 октомври свидетелката прави джогинг на метри зад Вики, когато вижда мургавия младеж да се навърта наоколо. Понеже я хваща страх, очевидката спира да тича и поема в обратната посока. Последното нещо, което вижда на мястото, е, че Северин тръгва след 30-годишната тв водеща.

Когато разбира от новините за убийството на Вики, жената изпада в шок. Тя навързва от спомените си случката и разбира, че е последната, която я е видяла жива. Очевидката се паникьосва, когато осъзнава, че тя е могла да бъде на мястото на жертвата. Младата жена се тресе от ужас само като си помисли за извратеняка, който е видяла. Страхува се, че убиецът може да излезе след десетина години и да й отмъсти. Въпреки това тя се свързва с юристи, които я съветват да даде показания в полицията. Обясняват й, че може да я направят анонимен свидетел и да й осигурят защита. Макар да трепери от притеснение, във вторник тя отива в районното и заковава извършителя.

Реклама

Оказва се, че от неделя ченгетата вече са по петите му. Видеокамери в района край брега на Дунав запечатват килъра да бяга панически към дома си в близката циганска махала "Тракцията". Местни твърдят, че има десетки сигнали за нападнати от роми минувачи, но дори ченгетата не смеят да припарват до катуна. Там описват Северин като любовчия, не знаят да е бил женен.

Убиецът се прибира окървавен в събота по обяд, а близките му решават, че се е бил някъде. Той се къпе и изчезва. Част от вещите на Вики са намерени в дома на леля му, където младежът живеел.

След като се разбира за бруталното престъпление, съпроводено с побой и изнасилване, в неделя в 14 часа Северин пали колата и минава Дунав мост. От Румъния отива при свои близки в Германия. Спецчасти го издебват във вторник вечерта. Проследяват го до малкото градче Щаде, на 60 км от Хамбург, където живее майка му Надя. Той не оказва съпротива и е заключен с белезници.

През цялото време полицейските служби обменят информация, за да хванат злодея. Родните криминалисти пращат данните от ДНК изследване на следите от извършителя, открити по тялото на Вики. Немските им колеги успяват да съпоставят ДНК профила с този на задържания и получават 100% съвпадение.

Докато се чака официалното потвърждение, русенските ченгета не спират с опитите да установят убиеца. Те привикват за разпит десетина мъже с досиета, за да проверят алибито им. Повечето от тях са скитници, двама са чужденци - с румънски и украински произход. Арестът им дава повод медиите да обявят, че виновникът е открит. След като се изяснява, че нямат общо със случая, задържаните са освободени. По същото време близките на телевизионерката призовават за спокойствие и уверяват, че разследващите са на финалната права.

Реклама

До момента всичко говори за спонтанно деяние. Северин цяла нощ е употребявал алкохол. Намирал се е на мястото и е изчаквал най-удобния момент, в който може да действа. Бил е брутален, още отначало счупил носа на жертвата си, след което я завлачил до храстите и започнал да я насилва сексуално, разкриха разследващите. Те откриват тялото на Вики оставено по унизителен начин. Според криминалистите извращенията са се разигравали от 11,30 ч., когато е изключен телефонът на водещата, в продължение на един час. Докато я е изнасилвал и се гаврел с нея, извратенякът е притискал лицето й в земята, което я е обезобразило.

Чакат го до 20 г. или доживот

Две задочни обвинения са повдигнати на задържания в Германия Северин Красимиров. Едното е за изнасилването на Виктория Маринова, другото е за нейното убийство. И двете са извършени по особено мъчителен за жертвата начин, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

За изнасилване със сила в особено тежък случай законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор. За умишлено убийство, извършено с особена жестокост, се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без замяна. В същото време законът забранява доживотни присъди на лица до 21 години. Обвиненията са повдигнати задочно, но в присъствието на служебен адвокат. Като 10-годишен Северин е спипан за кражба на цветни метали, няма други регистрации.

Погват го в Германия за фалшиви документи

Северин Красимиров е познат на полицията в Германия и е осъждан за фалшифициране на документи, съобщава немското издание "Билд".

Говорителят на полицията в град Щеле не отрече информацията за присъдата на българина. На специално запитване от вестника той отказа да уточни кога е издадена присъдата и дали вече е излежана.

Заради проблемите със съдебните власти в Германия връщането на изверга може да се забави, коментират експерти. Процедурата по екстрадиране от Германия на заподозрения в убийството на Виктория Маринова вероятно ще отнеме дълго време. В зависимост от логистичната възможност екстрадицията обикновено продължава между 2-3 седмици и няколко месеца.

"Разбивачът на тесни г*зове" - фен на порното

В социалните мрежи Северин се подвизава като Селяйдин Ремикса. Само във фейсбук убиецът има 5-6 профила, като един от тях носи бруталното пояснение за него - "Разбивачът на тесни г*зове". Извратеният му нагон си проличава и от страниците, които е харесал. Поне две от тях са свързани с порно и наранявания и щети от него. На повечето снимки Ремикса се прави на тарикат - ходи гол до кръста със стърчащи над колана боксерки. На други фотоси е със суичър с черепи или позира с тузарски гердан. Младежът е близък с червенокоса девойка, а според непотвърдени информации двамата имат дете. Убиецът се фука пред приятелите си с отрупани маси с мезета и пачки с пари.

Искат линч

Съседи на Северин от "Тракцията" се оплакаха, че са заплашвани със саморазправа. Ромите не мигнали през нощта срещу сряда, след като получили предупреждения по телефона. Близки на убитата шефка и водеща от кабеларката TVN призоваха за етническа толерантност.

Заплахи започнаха да валят и във фейсбук профила на убиеца. Гневни хора, някои дори чужденци, започнаха да му пишат как в пандиза го чака това, което той е причинил на Вики. "Доволен ли си, че цял свят те мрази и те проклина? Доволен ли си, че остави 7-годишно момиченце без майка?", питат изверга. "Мри, ще ти отворя черепа с лъжица", изливат яда си хората в нета.

Бившият й мъж: Бях заподозрян

Бях разпитван. В един момент съм сигурен, че бях сред заподозрените, обяви вчера Свилен Максимов, бившият мъж на Виктория, пред Нова тв. За последно той е разговарял с Вики в събота сутринта. След това е получил обаждане от майката на журналистката, че тя не е отишла да вземе детето им. Екссъпругът на убитата водеща разказва, че с приятели са обиколили обектите с камери в района, събрали са записите. Видели на видеото младеж, който тича, но не като джогинг, а неестествено. Веднага предали записите на полицията. Максимов признава, че се притеснява за сигурността на дъщеричката си София, която остана без майка.

Боксьорите от Русе: Не познаваме изнасилвача

Извергът Северин Красимиров не се е занимавал със спорт, обявиха клубове и деятели от Русе. Те са направили консултация с всички треньори по бокс и състезатели от набора на убиеца, но никой не познавал 21-годишния изнасилвач.

Версията, че Красимиров е боксьор, беше разпространена на медийния брифинг при обявяване самоличността на извършителя на бруталното престъпление.

"Никой не го познава - заяви треньорът от БК "Русе" Павел Сяров. - Не знам защо се разпространяват подобни версии, при положение че никой не е проверил. Очакваме федерацията по бокс също да направи изявление. Там има картотеки на всички активни боксьори от различните възрасти."

От Българска федерация по бокс разпространиха светкавично изявление. Според него състезател с името Северин Красимиров никога не е бил картотекиран в един от трите местни клуба - „Русе“, „Локомотив“ (Русе) и „Дунав“ (Русе).

"Никога не е вземал участие в първенства и турнири, организирани от Българската федерация по бокс", добавиха от организацията.

Реклама
Реклама
Реклама