Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7115668 www.bgdnes.bg

Ало измамници налазиха и депутатите

И кметски майки под ножа на телефонните мошеници

Звънят на техни роднини, че са катастрофирали

Катастрофираме по три пъти на седмица. Това не се търпи! Така избухнаха депутати от всички политически сили, чиито родители също са станали жертви на телефонни измами.

Избраници от власт и опозиция като един се ожалиха, че редовно ало мошениците звънят на родителите им и плашат възрастните хора, че децата им са катастрофирали. "Никой не е имунизиран, дори народните представители могат да бъдат обект на измама. Неколкократно са звънели на родителите ми, че съм претърпял инцидент или съм болен", разказа депутатът от "Обединени патриоти" Милен Михов. Неговите родители вече изгорели с пари, дадени на мошеници, въпреки че дълго време не се поддавали на натиска. Това става, след като схемата с инцидентите не се получава. Нахитрелите бандити звънят отново с друга история. "Обяснили на родителите ми, че дължа 3000 лв. за някакви радиатори. Разбрали обаче, че нямат хората толкова пари и свалили мизата на 1500 лв. Усетили са, че са склонни да платят. Дори споменавали ценности, злато като "компенсация", признава депутатът. Възрастните хора този път дали исканата сума, а чак по-късно установили, че отново става дума за измама.

Реклама

С доста повече пари за малко да се раздели майката на червения депутат Антон Кутев. Родителката на зам.-шефа на БСП за малко да даде 25 хиляди лева на мошениците, оплака се самият Кутев. "Дори са заплашвали майка ми", тръпне депутатът. За щастие възрастната жена не поддала и накарала сина си веднага да се обади в полицията. "А оттам ми казаха, ами елате и подайте жалба. Как ще ги хванат тогава? Нали трябва да им засекат телефоните? Престъпниците са 2 крачки пред тях", възмущава се червеният депутат.

Заради изнудването над собствената му майка кметът на Созопол Панайот Рейзи написа обръщение към съгражданите си. Четири пъти за една седмица измамници се опитвали да прилъжат възрастната жена да им даде пари. "Има болни хора, прекарали инфаркти и други болести, за които подобен стрес е много лош", възмутен е кметът. Рейзи апелира созополчани да са по-внимателни и да звънят на уж пострадалите си близки, а не веднага да тичат към банките.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама