Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7124396 www.bgdnes.bg

Излъчват последното разследване на убитата Вики

Журналистката разкрива злоупотреби в Хитрино, колеги довършват "Детектор"

Предаване, подготвено от жестоко убитата журналистка Виктория Маринова, излъчва русенската телевизия ТВН. Тя работи по разследване за злоупотреби в Хитрино, преди да бъде изнасилена и задушена от дрогирания и пиян Северин Надеждов, а нейни колеги довършват работата й по случая след смъртта й, научи "България Днес".

Реклама

В предаването "Детектор" Виктория Маринова разкрива злоупотреби със средствата, отпуснати за възстановяването на село Хитрино, след опустошителния взрив през 2016 година. Журналистката разкрива сензационна новина, която не е публикувана досега, и се готвела да изнесе нови факти по случая в предаването си.

В "Детектор" Виктория приживе показа интервю с арестуваните журналисти Димитър Стоянов от "Биволъ" и колегата му Атила Биро, които работеха по сигнал за злоупотреби с европари и унищожаване на документи от голяма строителна фирма. От разследващия сайт съобщиха, че дълго време са имали комуникация с русенската журналистка.

"Имам повече информация от кухнята на събитията, която на този етап не мога да оглася поради ред причини. Ние си сътрудничим и работим по теми, които са горещи. Теми, които още не са публикувани и по които проверяваме информация. Ние и нейният екип работихме по теми, свързани с грандкорупцията по високите етажи на властта, работихме по теми, свързани с усвояването по един незаконен начин на европейски пари. Опитвахме се да съберем доказателства за злоупотреби. И това грозно убийство дойде в един много конкретен момент, много изненадващо и много неочаквано", разкрива журналистът от "Биволъ" Димитър Стоянов пред "Евроком".

В предаването, посветено на Хитрино, съвместен екип на "Детектор" и сайта "Биволъ" отиват на място в опустошеното село Хитрино. Част пострадалите при взрива жители разказват, че са доволни от ремонтните дейности на домовете им, но други разкриват, че се работи некачествено на тройни цени. Обвинен е в злоупотреби кметът на селото Нуридин Исмаил. До момента са подадени 70 жалби за некачествен ремонт от общо 170 сгради, които трябва да бъдат възстановени, разкриват в предаването.

Влак с цистерни избухва край гара Хитрино на 10 декември 2016 година. Седем жители загиват, тежко ранени са още 14 души. Води се разследване, което установява, че инцидентът не е предизвикан от повреда в жп линията, а високата скорост, с която се движи влакът при преминаването му в участъка на трагедията. С обвинение са двамата машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков. Делото срещу тях стартира на 15 януари 2018 година.

Реклама
Реклама
Реклама